Božica: Zbog mraka se bojimo hodati po našoj ulici

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obnova stupova javne rasvjete u prigradskom naselju Mičetinac uzrokovala je nezadovoljstvo dijela stanovnika u odvojku do vinogradarskog predjela Pesji rep. U odvojku su, umjesto dosadašnjih drvenih, postavljeni novi betonski stupovi, ali ne i žarulje pa se stanovnici s razlogom bune.

– Zbog mrklog mraka ne usudimo se pješačiti po našoj ulici. Samo je na početku odvojka postavljena jedna žarulja i mislili smo da će naknadno biti postavljene i ostale. Prošlo je već deset dana otkako su postavljeni stupovi, ali žarulja i dalje nema – žali se Božica Vidović.

Stanovnici su na problem s rasvjetom upozorili gradsku upravu, no još uvijek ništa nije poduzeto.

– Sad mrak pada dosta rano i ova nam situacija zagorčava život, pogotovo zbog djece jer strahujemo za njihovu sigurnost. Kako naš odvojak vodi do brojnih klijeti, zna biti dosta prometan pa smo s pravom ogorčeni što na svim novim stupovima nisu postavljene žarulje, kao što je to bilo prije njihove zamjene – ističe Božica Vidović.

Stanovnici su, domaće Božica, ogorčeni i na činjenicu da i dalje u naselju nema dječjeg igrališta. Već duže gradska uprava obećava kako će uz kapelu u samom središtu naselja urediti dječje igralište, ali na tom prostoru i dalje nema igrala.

– Nije ni čudo da nam naselje izumire kad nema sadržaja za mlade obitelji. Prije smo imali nekoliko igrala uz nogometno igralište, ali se tamo trava nije redovito kosila pa možemo reći da već godinama naša djeca nemaju pravo igralište. Odavno nema ni trgovine što pak zagorčava život samačkim staračkim domaćinstvima i kad se još dogodi ovakav propust s javnom rasvjetom, s pravom kažemo da nas se gleda kao građane drugog reda – zaključila je Božica Vidović.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI