BOŽIĆNI DAR: Teško bolesna Helena (2) uskoro ide na magnetsku rezonancu

Nakon što je Podravski list objavio vapaj prigorske obitelji za pomoć njihovom malenom anđelu, javila im se ravnateljica klinike Medikol i odmah im zakazala termin za toliko potreban pregled


Autor: podravski.hr — 29.12.2012. / 15:18 Aktualno

ZAGREB, SV. PETAR OREHOVEC – Helena Kelemin, dvogodišnjakinja o kojoj je prvi pisao Podravski list, 7. siječnja ipak odlazi na toliko potrebnu magnetsku rezonancu, i to u privatnu zagrebačku kliniku Medikol.
Podsjetimo, malena djevojčica ima problema s opasnom lezijom lijeve bedrene kosti, zbog koje postoji opasnost od loma kosti. Prema savjetu liječnika u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, Helena je više od pola godine morala paziti kako hoda da ne bi slomila nogu. Osim toga, rekli su, sve je u redu i nema razloga za paniku. Roditelji su molili novinare za pomoć kako bi se ubrzao rok čekanja za magnetnu rezonancu, kojom će se tek vidjeti što to ‘jede’ Heleninu kost, a samo dan nakon objave priče, dogodilo se ‘božićno čudo’.
– Hvala vam puno, napravili ste čudo. Helena 7. siječnja ide na magnet u bolnicu Medikol iz Zagreba. Upravo su me zvali – rekla je Katarina Kelemin, Helenina majka, na Badnju večer, nakon što je taj dan dobila dobru vijest.
Katarina jedva može vjerovati koliko se dobroga dogodilo za njezinu kćer u posljednjih nekoliko dana.
– Ravnateljica bolnice Medikol, u koju sam poslala zahtjev za magnetskom rezonancom, ali nismo dobili odgovora, pročitala je članak u Podravskom i odmah reagirala – rekla je Katarina.
Faksirali su im popis pretraga koje Helena mora napraviti do 7. siječnja, a da stvar bude bolja, sve ide preko uputnice.
– Nećemo ništa platiti. Piše da je na zahtjev ravnateljice dr. Ivane Trstenjak-Rajković naručen pregled pa sve ide preko uputnice – objasnila je Katarina.
Dodala je kako će im ovo uvelike olakšati naredno razdoblje, u kojem još moraju doznati zašto su Heleni povećane jetra i slezena.