BOŽIĆNI LOV U ĐURĐEVCU General Mladen Markač odstrijelio zeca i fazana

Markač: Strastveni sam lovac, a moja lovačka karijera počela je u Lovačkoj udruzi Jelen pa sam prihvatio njihov poziv za božićni lov


Autor: podravski.hr — 28.12.2012. / 17:42 Stil

ĐURĐEVAC – Mladen Markač nije propustio božićni lov na zečeve i fazane đurđevačke Lovačke udruge Jelen čiji je počasni član. Nakon 14 godina Mladen je ponovno bio u lovu sa svojim Đurđevčanima, a da ima odlično oko i mirnu ruku, potvrdio je odstrelom zeca i fazana.
– Strastveni sam lovac, a moja lovačka karijera počela je u Lovačkoj udruzi Jelen pa sam prihvatio njihov poziv za božićni lov – rekao nam je Mladen Markač te dodao kako mu je na prvom mjestu bilo druženje s Đurđevčanima s kojima je često išao u lov te prije 40 godina polagao lovački ispit.
– Polaganja lovačkog ispita sjećam se kao da je bilo jučer. U to vrijeme krenula je i izgradnja Lovačkog doma Jelen i posebno me veseli što su moji prijatelji vrhunski uredili taj dom i što sad ima i prostorije za noćenje. Čim ponovno budem imao slobodnog vremena, opet ću doći u lov u Đurđevac – rekao je Mladen Markač.
S Mladenom u lovu, nažalost, nije bio njegov tetak Martin Markač Cape koji je nedavno prilikom snježnog nevremena nezgodno pao i slomio dva rebra pa mora mirovati.
Izvještavaju: DARKO IMBRIŠA I DINKO BOROZAN