Božo: Ja za svoje ginem. Dug za koji su me htjeli ovršiti uopće ne postoji!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iza šturog policijskog izvješća o događaju u Bočkovcu nedaleko od Križevaca od prošlog ponedjeljka krije se prava drama, koja se odigrala u dvorištu obitelji Stručić. Fizički sukob s policijom, svađa, vrijeđanje, privođenje i pritvor, sve zbog duga od 816 kuna, koji je nastao prije deset godina. Najvažnije od svega, dužnik, a radi se o tamošnjem poduzetniku Boži Stručiću, tvrdi da on to zapravo nije te da je sporni dug odavno plaćen.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Sve se dogodilo u ponedjeljak oko 16.30 sati, kada su se odvijale nemile scene tijekom jednog ovršnog postupka. Policijski službenici, objašnjeno nam je u policiji, uhitili su i priveli 53-godišnjeg ovršenika koji se nikako nije mirio s činjenicom da mu se ovršuje imovina. Nekoliko je puta vrijeđao sudskog ovršitelja i predstavnicu ovršitelja, a nije prestajao niti nakon što su ga policijski službenici upozorili da to ne čini.

Policijski su službenici, kako nam je objašnjeno na mjestu događaja, pružali asistenciju sudskom ovršitelju. Nakon što su uhitili srditog 53-godišnjaka, policajci su protiv njega pokrenuli prekršajni postupak.

Ipak, Božo Stručić nakon ovog incidenta ispričao je sasvim drukčiju priču, a kako on tvrdi, samo je branio svoj dom i čast.

Kad su u Božino dvorište došli sudski ovršitelj, predstavnica ovršitelja u pratnji policije, sa sobom su imali nalog za ovrhu zbog navodnog duga od 816 kuna koji je nastao, kako nam priča Božo Stručić, na temelju police osiguranja osobnog vozila.

– Došli su u moju kuću s papirima da sam dužan za policu osiguranja prije deset godina, i to za prvu ratu osiguranja kod jedne osiguravajuće kuće. Taj dug je iznosio 816 kuna. Ja sam taj novac predao osobno zaposlenici osiguranja koja ga očito nije uplatila nego ga je vjerojatno uzela za sebe. Koliko sam čuo, zbog toga je dobila otkaz – objašnjava Božo Stručić koji je dodao da je taj dug već dvaput platio.

– Dvaput su mi već na Fini uzeli novac zbog toga i za to imam i dokaze koji su sad kod odvjetnika jer sam podigao privatnu tužbu protiv ovršitelja. Njima sam također rekao da sam taj dug platio i da za to imam dokaze. No svejedno su oni krenuli u moju kuću kako bi popisali imovinu te me ovršili. Dotad smo razgovarali normalno, ali kad su pokušali ući u moju kuću, tada sam poludio i počelo vikati te ih fizički spriječio da uđu u kuću – kazao je Božo Stručić.

Tada je došlo do fizičkog obračuna između policije i Bože Stručića kojeg su nakon borbe ipak uspjeli svladati i privesti te je noć proveo u pritvoru.

– Ja sam bio u pravu i u tom slučaju, ako treba, Božo Stručić gine na svome. Nisam ih kanio pustiti u kuću jer imam dokaz da je taj sporni iznos naplaćen i to već drugi put 15.veljače ove godine. Očigledno mi netko smješta, a znam i tko, no o tome ćemo nakon što završi sudski spor. S četvoricom sam se hrvao jer je u međuvremenu došlo i pojačanje iz policije pa smo u tom klinču pali na tlo i tada su me svladali – energično je branio svoj postupak Božo Stručić.

Borba između Bože i policije odvijala se ispred članova njegove obitelji, ali i drugih sumještana, jer Božo je vlasnik kafića u sklopu svoje obiteljske kuće.

– Zamislite kakvu su mi štetu napravili u smislu gubitka ugleda. Došli su me ovršiti za dug koji ne postoji i to pred očima mojih sumještana, svladavali su me pred mojom suprugom, stavljali lisičine… Što su si drugo oni mogli misliti nego da sam je dužan novac, a to nije istina. Znam da se ovakve stvari događaju i drugima i da nisam jedini i zato bih želio javno reći što se dogodilo – objasnio je Božo Stručić.

Nakon privođenja Božo je priveden sucu za prekršaje zbog remećenja javnog reda i mira. Policija je tražila da mu se izrekne mjera zabrane približavanja sudskom ovršitelju i predstavnici ovršitelja, ali također su zatražili i zatvor od 30 dana.

– Kada sam sucu pokazao uplate iz Fine po dugu za koji su me pokušali ovršiti, onda je odmah donio odluku da me se oslobodi i nije prihvatio prijedlog policije. Očigledno je sucu bilo jasno zašto sam poludio – naveo je Božo Stručić, no ipak su mjere za zabranu prilaženja prihvaćene.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI