Božo je preživio šest teških prometnih nesreća, trojicu prijatelja je pokopao

Podravski list profile

Božo Voćanec iz Srdinca, mjesta u općini Novigrad Podravski, živi sam i od socijalne pomoći, a kraj s krajem spaja pomažući ljudima u selu i obavljajući razne sitne poslove jer to je sve što može, budući da u zadnje vrijeme ima problema s drhtanjem lijeve ruke, a već otprije trpi bolove u nogama i kralježnici.

– Kad se sjetim što sam sve proživio i doživio u životu, imam velike sreće što sam uopće živ. Baš u prometu nisam imao sreće, a u životu sam doživio i preživio šest teških prometnih nesreća. Trojicu prijatelja sam pokopao iz tih nesreća i na kraju sam ostao sam – kazao je Božo.

Prisjetio se jedne od najtežih, kada je jednom išao u Zagreb s prijateljima i kako su izletjeli u kanal.

– Svi su se teško ozlijedili, a meni ništa. Najprije me je boljela glava, no liječnik mi je kasnije rekao da mi nije ništa. Zaista čudo, ne znam kako sam preživio – rekao je Božo.

Prisjetio se i prometne nesreće zbog koje mu danas trne ruka.

– Bio je pun autobus nas radnika kad se najednom nešto dogodilo, ni dan-danas ne znam što, i autobus je izletio s ceste. Onda sam prilično nastradao. Morali su mi šivati cijeli lijevi dio tijela i otad sam primijetio da mi je lijeva ruka slabija jer mi je cijela lijeva strana tijela kao propala – kazao je Božo.

Kaže kako zbog trešnje ruke izgleda kao da ima neku težu bolest, no sve je to zbog odumiranja mišića.

– Ne uzimam nikakve tablete, rijetko idem k liječniku, ali ta lijeva ruka jako me muči jer sam ljevoruk i onda mi je sve puno teže raditi. Mišić na nadlaktici gotovo da i nemam, a iako me to ništa ne boli, ipak kao da sam invalid na tu ruku jer sam morao naučiti koristiti i desnu – zaključio je Božo.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti