Bračna evolucija: Za ženu si prvo Miroslav, pa Mirek, Mirina, a na kraju postaneš tek of ili mrcina

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mislim da je djelu jedna velka zavjera, a tiče se ribičije i braka. Makar se ne razmem niti v jeno niti v drugo, al ono kaj znam, znam nanjušiti prevaro.  Muškarci, oni oženjeni, su u nekoj vrsti zablude kaj se tiče ribičije, a i svoje osobne vrednosti. Oni, kak sem imel prilike čuti, misle da so njihove žene srdite dok oni otiju na ribolov prek vikenda.

Iz tog razloga oni, kak se petek bliži, bivaju doma se bole pokorniji i hodajo z repom med nogami. Peru suđe, usisavaju, v krevetu su posebno darežljivi i pokorni u smislu pružanja oralnih usluga…itd. No, kak nepristrani promatrač, imal sem prilike videti da neje točno da so žene srdite dok muškarci idu v ribolov. Možda postoji mala srditost kod friških parova, koji su još kakti zalubleni, ali kak godine prolaze, ta srditost  prelazi v olakšanje dok „of“ otije na ribolov.

Ova reč „of“ je ključna, jer se i dozivanje i obraćanje u braku menja s godinama. Dok se na početku veze žena obraća svom suprug s dragi, i recimo Miroslave, evolucijom odnosa Miroslav se pomalo pretvara v Miro, Mirek pa u Mirina, i na kraju, muškarac apsolutno gubi svoj identitet i postaje  „of“ ili ova mrcina. Prema neposrednim promatranjima, more se reći, već oko „faze Miro“, ak muški otije v ribolov za vikend, supruga si more malo počinuti, dože odspati, promeniti pružatelja usluga i ne odgovarati stalno na pitanja kaj bo za jesti, si speglala onu košalju, zakaj saki den jemo zeleno šalato i gda bu graha skuhala.

 Upravo suprotno tvrdim ja, odlazak na ribolov znatno produljuje vreme od „faze dragi“ do faze „ova mrcina“, pa sam mišljenja da nema potrebe za pretjeranom ljubaznošću i pokornošću muškaraca. Iz dva razloga. Prvi je taj kaj se u tom trenutku ponašate neprirodno, a drugi je taj kaj vas je vaša bolja polovica zdavnja pročitala i već joj se pomalo gadi to kaj z sebe delate tutleka i mrcino. 

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI