Bradati muškarci prenose više bakterija nego li psi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muške brade sadrže više bakterija i mikroorganizama nego pseća dlaka, pokazalo je istraživanje Hirslanden klinike u Švicarskoj.

Znanstvenici su uzeli bris brada 18 muškaraca i bris vrata 30 pasa raznih pasmina. Ono što su pronašli moglo bi posebno šokirati pripadnice nježnije spola, budući da je jedno drugo istraživanje otkrilo kako su ženama privlačniji muškarci s bradom. Naime, značajno veći broj bakterija imali su muškarci u bradi nego psi u krznu.

Prvotno je ovo istraživanje trebalo otkriti mogu li ljudi dobiti pseće bolesti preko magnetne rezonance koju koriste veterinari.

Umjesto toga, iz uzoraka je otkriveno kako su muškarci imali daleko više bakterija u svojim bradama nego psi u krznu. Štoviše, sedam od osam muškaraca u bradi je imalo bakterije opasne po ljudsko zdravlje. – Na temelju ovog istraživanja, psi se mogu smatrati čistima u usporedbi s muškarcima – zaključio je profesor Andreas Gutzeit koji je vodio istraživanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI