Branitelj iz našeg kraja 3,5 godine iza rešetaka: Dječacima prodavao marihuanu!

Hrvatski branitelj (58) iz Križevaca presudom Županijskog suda u Bjelovaru osuđen je na tri i pol godine zatvora zbog prodavanja marihuane dvojici dječaka. Kako se navodi u presudi, u svom stanu u Križevcima u pet navrata prodao je po gram marihuane po 50 kuna. Kako su mladići zakonski gledano djeca, branitelj je prijavljen za teži oblik kaznenog djela preprodaje droge, a tako je i osuđen: sljedeće tri i pol godine provest će iza rešetaka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Njegov iskaz koji je dao policiji vrlo je zanimljiv. Cijelo vrijeme je poricao krivnju i rekao da su dvojica mladića, koji se spominju u optužbi, s jednim njegovim sinom došla doma, nosili su mobitele i nudili ih na prodaju. Tvrdi kako im nije prodavao drogu, a da je uz svom frižideru držao 4-5 grama marihuane za svoje potrebe.

Marihuanom liječio nesanicu

– Noćima ne spavam, a normabele gutam kao bombone. Marihuanu sam konzumirao noću da bi mogao spavati. Nikome nisam ništa prodavao, pretragom ništa nije nađeno, predao sam ovo što sam imao, a nađen je jedino duhan u količini koja stane u šaku. U zadnjem navratu, kad su ova dvojica došla kod mene, nudili su mi nekakav skupi mobitel. Ne znam odakle im to. Nisam znao da su maloljetnici, nisu mi tako izgledali. Količinu od pet grama koju sam nabavio za sebe imao sam negdje do dva mjeseca. Konzumirao sam kao cigarete kada sam imao noćne more. I moj sin mi je rekao za njih da su delinkventi i da o tome pričaju cijeli Križevci – svjedočio je okrivljeni muškarac i nastavio:

Anonimna prijava

– Kada se sin družio s njima, kod kuće je bio bezobrazan, u školu nije išao, skitao se s njima. Moj sin imao je 12 godina, a za njih ne znam. Djelovali su mi starije i loše utjecali na njega. Nisam dopuštao inače da itko dolazi u stan dok mene nema, ali moguće je da su oni dolazili kad mene nije bilo. Znale su kod kuće i stvari nestajati, međutim, nisam imao koga okriviti. Kod mene su dolazili pet do šest puta, svaki put su mi nudili mobitel za prodaju. Od njih sam uzeo tri mobitela za 100-200 kuna koje sam dao djeci da se igraju – rekao je osuđeni muškarac.

No, njegov iskaz sutkinja Maja Sikora nije prihvatila. Uvažila je iskaz jednog od mladića koji ga je izravno teretio da se s njim telefonski dogovorio za prodaju marihuane. Rekao je da kada je kupio marihuanu kod njega, nije bilo nikog drugog, a zadnji put kada je kupio marihuanu dan poslije je došla policija. Kazao je da je k tom čovjeku došao zato što prodaje električne cigarete. Takvu je priču ispričao i drugi mladić koji je rekao kako je k njemu došao zbog kupnje električne cigarete. Dodao je kako su došli na temu trave i kada mu je rekao da u Križevcima ne poznaje nikog da mu nabavi, tvrdi kako ga je optuženi pitao koliko treba. Rekao mu je da treba za 50 kuna i prodao mu je jedan gram. Tako je bilo još nekoliko puta, tvrdi on.

Dječaci ga teretili

– Nije me pitao koliko godina imam, ali znao je da sam učenik. Marihuanu sam od njega kupovao od prosinca 2018. do veljače ili ožujka 2019. godine. Sa mnom je bio školski kolega. Marihuanu je optuženi držao u polici u dnevnom boravku iznad TV-a, u metalnoj kutiji koja je imala hrvatski grb i zastavu. Marihuana je bila pakirana po gram, ništa nije vagao – rekao je drugi mladić na sudu.

Supruga osuđenog branitelja potvrdila je kako njezin muž ima PTSP, ali je porekla da je njezin muž u stanu imao marihuanu. Rekla je da joj muž ne može spavati i da ide noću na balkon pušiti, no je li pušio cigarete ili nešto drugo, nije znala reći. Naime, i ona je rekla na sudu kako im je policija upala u stan nakon što su zabranili sinu viđanje s tim dečkima. No, sutkinja je samo povjerovala ujednačenom svjedočenju dvojici dječaka. Sumnju da su ga ti dečki prijavili iz osvete jer su zabranili sinu da se druži s njima, nitko ozbiljno nije provjeravao.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI