Branko o lošim danima za stočare: Nekad je otkupna cijena mlijeka bila kunu viša

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj poljoprivrednika i stočara Branka Mijića iz Vojakovca, mjesta u sastavu grada Križevaca, godinama se bavi proizvodnjom mlijeka.

Imaju 11 krava, a obrađuju i 15 hektara zemlje na kojoj uzgajaju kukuruz, ječam i pšenicu za prehranu stoke. Primarna im je djelatnost upravo proizvodnja mlijeka, čime se obitelj bavi već generacijama.

Branko Mijić

– Ja sam u mirovini, bio sam autoprijevoznik, a proizvodnja mlijeka i poljoprivreda u našoj su obitelji generacijama pa sam tako i ja to preuzeo nakon odlaska u mirovinu. Svaki drugi dan dolazi nam kamion i predajemo mlijeko Dukatu. Ovaj naš kraj bogomdan je za stočarstvo i samo treba raditi – rekao nam je 63-godišnji Branko te se požalio na malu otkupnu cijenu koja je sada samo dvije i pol kune za litru mlijeka, dok Branko pamti kako je prije bila čak za kunu viša.

Nedavno su postali i vlasnici telića blizanaca koji su se otelili prije dva tjedna, a kod teljenja je pomogao i 13-godišnji unuk Ozren koji djedu pomaže oko svega vezano uz poljoprivredu i krave. Tako za ovo gospodarstvo nema brige za budućnost jer su sigurni kako će Ozren nastaviti tradiciju i dalje se brinuti o proizvodnji najkvalitetnijeg domaćeg mlijeka u Vojakovcu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI