Branko u ‘visokom’ društvu: Moj Faraon je ratni jahaći konj, ali je prava maza

Podravski list profile

Branko Škrobar iz Glogovca, mjesta u općini Koprivnički Bregi, svoje slobodno vrijeme provodi u društvu Faraona, predivnog konja u vlasništvu njegova sina, o kojem se brine kad je sin odsutan. Faraon je star osam godina, a ima i ponija koji mu pravi društvo.

– Faraon je često na terenu, a kad je kod kuće, onda je ovdje u ograđenom prostoru. Probao sam jednom jahati, ali nije to za mene. Ipak, uživam provoditi vrijeme s njim. S njim nema puno posla, važno je da uvijek ima svježe vode, sijena, a preko ljeta dajemo mu travu – veli Branko.

Ovog puta Faraon je dobio pravu poslasticu, stabljiku kukuruza s koje je vrlo stručno skidao zrnje i uživao u finoj hrani.

– Faraon je tek peti registrirani u Hrvatskoj kao ratni jahaći konj, a ima i žig koji to potvrđuje. Inače je vrlo pitom, druželjubiv i mislim da uživa ovdje kod nas na imanju – veli Branko.

Kaže kako ga preko ljeta muče obadi koji ga napadaju, ali on se uvalja u prašinu koja ga ipak malo zaštiti. – Kad je jako vruće ili jako zima, onda je u boksu, a inače je ovdje vani. Već on sam najbolje zna gdje mu odgovara i tako se i ponaša – zaključio je Branko.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti