Brankove teške dijagnoze: Ma, u bolnici je još i super koliko nam je zdravstvo u kolapsu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Branko Novak (80) iz Rijeke Koprivničke, mjesta u općini Sokolovac, često obilazi doktore zbog niza zdravstvenih tegoba, a u posljednje vrijeme najgore mu je što mu noge otkazuju poslušnost pa mora koristiti štap. U petak je također bio na pretragama i veli da je zadovoljan kako sve funkcionira u bolnici koliko je zdravstvo u kolapsu.

S Brankom je razgovarala novinarka Podravskog lista, a članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju…

– Imam puno godina pa mislim da neću još dugo – našalio se na svoj račun Branko i dodao kako boluje na srce, prostatu, prebolio je tuberkulozu, a sad ga strašno bole noge.

– Trebali su mi ugraditi dva stenta u bolnici u Dubravi. Bušili su mi kroz aortu, no nisu mogli laserski i onda su rekli da će me zvati jer me moraju otvarati. Međutim, nisu me odmah zvali, a u međuvremenu sam obolio od tuberkuloze pa sam morao na liječenje u Klenovnik. Tamo sam bio tri mjeseca, a kad sam došao doma, više me nisu zvali, a bogme niti ja njih. Sada više ni nisam za operaciju. Istina je da nisam dobro, brzo se umaram, teško dišem, ali trošim lijekove i zadovoljan sam – priča Branko Novak. Bilo je to prije tri godine, kada je naglo smršavio.

– Tu u bolnici bio sam na pretragama i otkrivena mi je tuberkuloza. Srećom, nije to kod mene bilo jako strašno, za tri mjeseca u Klenovniku potpuno sam se oporavio i izliječio. To potvrđuju i moji nalazi, svake godine moram se ponovno testirati – kaže Branko. Zdravo se hrani, ne pije i ne puši, pa vjeruje da je to pomoglo u izlječenju.

Zbog bolesti prostate, karcinoma, svaki dan sedam tjedana putovao je u Zagreb na radioterapiju.

– Ozdravio sam, ali nije to kao prije. Ne može biti – reći će Branko Novak. Uza sve probleme, brine se i o nepokretnoj supruzi jer nemaju nikoga svoga. Otkako je lani slomila kuk na ledu, nije se oporavila od te ozljede, pa ne može hodati.  Ni njemu noge nisu najbolje.

– Bio sam kod ortopeda prije dvije godine i predložio mi je operaciju desnog koljena, ali ne dam se. Nitko mi ne može obećati da će mi nakon svega biti bolje, pa sam odlučio ne ići ni na kakav zahvat. Krećem se koliko mogu i dobro je dok sam na nogama – zaključio je Branko Novak.

FOTO Mirela Ištvanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI