BRAVO ZA HANGAROVCE Koprivnička tvrtka prva u Hrvatskoj na tržište izbacila vlastite ‘pametne mobitele’

"Uočili smo kako postoji praznina na tržištu pametnih telefona. Postoje samo A brandovi poput Samsunga i iPhonea koji su vrlo skupi te jeftini B brandovi koji zaostaju za tržišnim trendovima. Upravo u tome vidjeli smo našu priliku te plasirali kvalitetan uređaj prihvatljive cijene", tumači Zoran Bogdanović, voditelj prodaje tvrtke koprivničke Hangar 18


Autor: podravski.hr — 20.08.2013. / 9:51 Aktualno

KOPRIVNICA – Šest mjeseci nakon što je koprivnička tvrtka Hangar 18 na tržište plasirala svoj prvi pametni telefon H18, proširenu ponudu plasirali su i u tri trgovačka lanca. Cjelovitu ponudu pametnih telefona, znanih kao smartphone, Hangarovog branda H18 tako, osim u njihovim trgovinama, možete pronaći i u trgovinama Peveca, KTC-a i Konzuma.
Koprivnička tvrtka izbacila je prvi hrvatski smartphone u veljači ove godine i tako ušla na tržište na kojem dominiraju HT, Vipnet i Tele2.
– Krajem prošle godine uočili smo kako postoji praznina na tržištu pametnih telefona. Postoje samo A brandovi poput Samsunga i iPhonea koji su vrlo skupi te jeftini B brandovi koji zaostaju za tržišnim trendovima. Upravo u tome vidjeli smo našu priliku te plasirali kvalitetan uređaj prihvatljive cijene – kaže Zoran Bogdanović, voditelj prodaje tvrtke Hangar 18.
Svi modeli njihovih pametnih telefona proizvode se u Kini, a Hangar ih potom prilagođava svojim potrebama te brandira svojom markom H18. Najbrže rastuće tržište traži svakodnevne inovacije i gura velikom brzinom naprijed. Koprivnička tvrtka zbog toga je proširila ponudu i kupcima ponudila desetak modela pametnih telefona u tri cjenovna razreda.
– U ponudi imamo uređaje za manje zahtjevne korisnike, kao što su djeca, s maloprodajnom cijenom oko 600 kuna. U drugom rangu su uređaji koji koštaju oko 1000 kuna, a na treću razinu uređaja čija je cijena oko 2000 kuna posebno smo ponosni – kaže Bogdanović.
Izvještava: EMA GREGUREK
Na fotografiji: Antonio Herceg, zaposlenik Hangara, pokazuje jeftiniji model njihova smartphonea