Bravo za Županiju! Starijima i teže pokretnima besplatan prijevoz do liječnika ili suda

Podravski list profile

Projekt Varaždinske županije koji je pred realizacijom trebao bi pomoći osobama starijima od 60 godina, prvenstveno teže pokretnima ili s invaliditetom, da lakše obavljaju svakodnevne poslove i obveze. Program se odnosi na mještane koji žive u samačkim kućanstvima ili u ruralnim sredinama u kojima je teško dostupan javni prijevoz.

Oni tijekom ove godine mogu besplatno koristiti uslugu organiziranog prijevoza preko projekta Mobilniji i aktivniji koji je prijavilo Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina.

– Kombi-vozilo već smo osigurali putem EU projekta „Budi COOLturan i pARTicipiraj“, a sada je naš cilj pridonijeti prevladavanju geografske nepristupačnosti i tehničke neprilagođenosti javnog prijevoza za starije osobe i starije osobe s invaliditetom. Njima je često velik problem kad moraju doći na vrijeme na zakazane zdravstvene pretrage i preglede, a problem je i uključiti se u kulturno-zabavni život. Ciljne skupine su osobe starije od 60 godina, značajan dio njih živi u samačkim kućanstvima, a polovica dolazi iz ruralnih područja županije. Bitno je da svi imaju mogućnost uključiti se u aktivnosti dostupne u županiji – naveo je Ivan Vujec iz Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina.

Svi kojima je prijevoz potreban mogu se prijaviti koordinatorici projekta Doris Posavec na broj 097/6314-401 ili u Društvo na broj 042/214-393.

– Za prijevoz se mogu prijaviti osobe starije od 60 godina i osobe s invaliditetom s područja cijele Varaždinske županije, pri čemu će se prijevoz obavljati na temelju liste prioriteta. Prednost imaju osobe koje trebaju ići k liječniku, zubaru, na medicinsko-dijagnostičke postupke, rehabilitaciju ili, primjerice, na sud. Nakon toga slijedi prijevoz na različite aktivnosti, bilo da je to odlazak u kino, kazalište, koncert, šoping ili u crkvu. Sve buduće korisnike molimo da nam se prijave dva do tri dana unaprijed kako bismo prijevoz mogli dobro organizirati. Naravno, ako se radi o izvanrednoj situaciji, učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti te uskočiti – rekla je Doris Posavec, koordinatorica projekta.

U projekt će biti uključeni i volonteri Bedema ljubavi, koji je partner u projektu, i to na način da će biti pratnja starijim osobama tijekom prijevoza.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Počeo rad Centra izvrsnosti u Đurđevcu

U Đurđevcu je od prošlog tjedna počeo raditi Centar izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije čiji je nositelj Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Cilj je centra povećanje zainteresiranosti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti