Bravo za Županiju! Starijima i teže pokretnima besplatan prijevoz do liječnika ili suda

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt Varaždinske županije koji je pred realizacijom trebao bi pomoći osobama starijima od 60 godina, prvenstveno teže pokretnima ili s invaliditetom, da lakše obavljaju svakodnevne poslove i obveze. Program se odnosi na mještane koji žive u samačkim kućanstvima ili u ruralnim sredinama u kojima je teško dostupan javni prijevoz.

Oni tijekom ove godine mogu besplatno koristiti uslugu organiziranog prijevoza preko projekta Mobilniji i aktivniji koji je prijavilo Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina.

– Kombi-vozilo već smo osigurali putem EU projekta „Budi COOLturan i pARTicipiraj“, a sada je naš cilj pridonijeti prevladavanju geografske nepristupačnosti i tehničke neprilagođenosti javnog prijevoza za starije osobe i starije osobe s invaliditetom. Njima je često velik problem kad moraju doći na vrijeme na zakazane zdravstvene pretrage i preglede, a problem je i uključiti se u kulturno-zabavni život. Ciljne skupine su osobe starije od 60 godina, značajan dio njih živi u samačkim kućanstvima, a polovica dolazi iz ruralnih područja županije. Bitno je da svi imaju mogućnost uključiti se u aktivnosti dostupne u županiji – naveo je Ivan Vujec iz Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina.

Svi kojima je prijevoz potreban mogu se prijaviti koordinatorici projekta Doris Posavec na broj 097/6314-401 ili u Društvo na broj 042/214-393.

– Za prijevoz se mogu prijaviti osobe starije od 60 godina i osobe s invaliditetom s područja cijele Varaždinske županije, pri čemu će se prijevoz obavljati na temelju liste prioriteta. Prednost imaju osobe koje trebaju ići k liječniku, zubaru, na medicinsko-dijagnostičke postupke, rehabilitaciju ili, primjerice, na sud. Nakon toga slijedi prijevoz na različite aktivnosti, bilo da je to odlazak u kino, kazalište, koncert, šoping ili u crkvu. Sve buduće korisnike molimo da nam se prijave dva do tri dana unaprijed kako bismo prijevoz mogli dobro organizirati. Naravno, ako se radi o izvanrednoj situaciji, učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti te uskočiti – rekla je Doris Posavec, koordinatorica projekta.

U projekt će biti uključeni i volonteri Bedema ljubavi, koji je partner u projektu, i to na način da će biti pratnja starijim osobama tijekom prijevoza.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Kako se riješiti prhuti

U odrasloj dobi perutanje vlasišta nešto je učestalije u muškaraca. Izražena prhut ostavlja svoje tragove na odjeći, što se pogotovo opaža na tamnijim odjevnim predmetima.

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI