Bregovci jedva čekaju: Staza do Miklinovca pri samom je kraju

Podravski list profile
Općina je protekli tjedan na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova za sufinanciranje prijavila i projekt izgradnje pješačkog mosta preko kanala u ulici Matije Gupca s prilaznim stazama

Pri kraju su radovi na izgradnji dionice pješačke staze na ulazu u Koprivničke Brege od Miklinovca do kanala u ulici Matije Gupca, a nakon što Grad Koprivnica izgradi svoju dionicu, doći će do spajanja Koprivnički Bregi i Koprivnice pješačkom stazom. Na cijeloj dionici postavit će se javna rasvjeta kako bi korištenje staze noću bilo sigurno za sve sudionike u prometu.

– Općina je protekli tjedan na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova za sufinanciranje prijavila i projekt izgradnje pješačkog mosta preko kanala u ulici Matije Gupca s prilaznim stazama, koji će zapravo biti završni dio cijele dionice pješačke staze kroz Koprivničke Brege – kazao je Mario Hudić, načelnik Koprivničkih Bregi. Također, na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavljen je projekt izgradnje parkirališta nasuprot groblja u Glogovcu, za koji je ishođena građevinska dozvola i otkupljeno zemljište. Prošli tjedan odabran je i izvođač radova na pješačkoj stazi u Glogovcu, od Štaglinca do Borovljana, a radove će sufinancirati Hrvatske ceste. Podsjetimo, radi se i na proširenju vrtića te na izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Jeduševac.

– Ukupna vrijednost svih projekata, uključujući i troškove izrade projektne dokumentacije i nadzora, iznosi oko 8,5 milijuna kuna, što je dvostruko više od godišnjeg izvornog proračuna Općine iz kojeg se financiraju i sve ostale aktivnosti i programi potpore – kazao je načelnik Hudić.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti