Briga o zdravlju u vrijeme izolacije: Kako njegovati kožu u vrijeme pandemije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Boravak u vlastitom domu radi smanjenja broja socijalnih kontakata i mogućnost zaraze koronavirusom trenutak je u kojem moramo malo zastati i posložiti prioritete.

Moderan, užurban način života ne ostavlja nam vremena da se posvetimo sebi, da se odmorimo, da razmišljamo, da nam bude dosadno, da osluškujemo svoje tijelo i preberemo misli. Situacije boravka u domu ne trebaju biti vrijeme u kojem se zanemaruju higijenske navike jer one su čuvarice zdravlja. Koža kao najveći organ ne smije biti zanemarena jer brigom o koži brinemo i o cjelokupnom zdravlju. Iako smo kod kuće i daleko od očiju, naš dan mora započeti i završiti svim higijenskim navikama koje smo imali do sada i koje smo već usvojili u djetinjstvu. U ovoj situaciji ne bi se trebalo preskakati ili izbjegavati pranje zubiju, redovito umivanje i tuširanje.

Boravak u vlastitom domu nije izlika da kosa nije uredna, čista i lijepo počešljana, pa ako se i nemamo nekome nasmiješiti, pogledajmo se u ogledalo s uređenom kosom i dan će nam biti ljepši. U rutini kože na koju smo navikli ne moramo ništa značajno mijenjati, ali ako smo cijeli dan u kući, ne moramo nanositi kreme sa zaštitnim faktorima od sunca i ponekad je dobro da kožu malo odmorimo od kozmetike. Ocijenite samo odgovara li vam da kremu na lice mažete svakodnevno ili samo ujutro ili navečer dok boravite u kući. Možda je vrijeme da pregledamo sve kozmetičke proizvode koje imamo, bacimo sve kojima je prošao datum uporabe i ostavimo samo proizvode koji nam odgovaraju.

Dugo neupotrijebljeni, otvoreni i stari kozmetički proizvodi mogu biti uzrok alergijskih reakcija i dermatitisa. Isprobavanje novih i mnogobrojnih kozmetičkih proizvoda odjednom također može potaknuti nastajanje upalnih stanja na koži, pa je ispravnije da u svom planu njege primjenjujemo proizvode koje smo imali do sada i da trenutno ne eksperimentiramo previše. Ovo je vrijeme kada se kosa može malo odmoriti od učestalog bojanja, feniranja pa joj se u kućnoj radinosti može pružiti dodatna njega u obliku pakunga koji sadrže hranjiva ulja. Prirodna ulja mogu se primjenjivati za sve tipove kože: masne, osjetljive, suhe, s izraženim porama, hiperpigmentacijama i borama.

Učestalo pranje ruku je vrlo bitno radi sprečavanja zaraze virusom, no koža može uzvratiti suhoćom, crvenilom i pucanjem. Rukama je potrebno pružiti dodatnu njegu u obliku masnijih i hranjivih krema za ruke koji se mogu nanositi više puta dnevno. Održavanje noktiju i takozvana kućna manikura i pedikura uvijek su dobro došle u planu njege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI