Brižni podravski lovci uredili lovište i lovački dom

Lovačka udruga Jelen iz Podravskih Sesveta otvorila je novu lovnu sezonu u svom lovištu koja će trajati do ožujka iduće godine. Odsad Udruga svake nedjelje organizira skupne lovove za svoje članove i to uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

– Trenutno imamo 29 članova i jednog pripadnika i gospodarimo lovištem čija je površina oko 1100 hektara. Bez obzira na pandemiju prošla lovna sezona bila je uspješna za naše članove pa vjerujemo da će biti i ova – kaže Marijan Vlašić, predsjednik Lovačke udruge Jelen.

Uoči nove lovne sezone, članovi udruge u radnim su akcijama i uz financijsku pomoć Općine Podravske Sesvete izgradili pet novih visokih čeka i tri hranilišta za fazansku divljač te obnovili postojeće lovno-tehničke objekte.

– Uz podršku Općine lovački dom priključen je na vodovodnu mrežu i možemo reći da smo se provedenim ulaganjima dobro pripremili za novu lovnu sezonu. Uspjeli smo legalizirati lovački dom i popratne objekte pa je sad to i idealno mjesto za razne proslave i druženja ne samo članova, već i svih mještana Podravskih Sesveta. Zahvaljujemo Općini bez čije financijske pomoći ne bismo mogli realizirati planirane investicije – kaže Marijan Vlašić.

Uz organizaciju lovova, Udruga će u zimskim mjesecima redovito provoditi i prihranu divljači. S tim ciljem Udruga je iznajmila i pet hektara zemljišta koje koristi za sadnju kukuruza.

– Veliku pažnju posvećujemo prihrani divljači, a moramo pohvaliti i sve članove koji rado sudjeluju u svim radnim akcijama na uređenju lovišta i poslovima vezanim uz uzgoj kukuruza – zaključio je Marijan Vlašić.

FOTO Stjepan Jagić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI