Brljek: Dobit ćemo prostor primjeren za sva događanja i priredbe

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novigrad Podravski u ovoj će godini realizirati projekt unutarnjeg uređenja Vatrogasnog doma. Radovi će, ističe  Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, obuhvatiti obnovu zidova, podova, prozora i rasvjete, uređenje pozornice te nabavu potrebnih razglasa i rasvjete za pozornicu. Prema prvim procjenama vrijednost investicije je milijun kuna, a Općina je raspisala novi natječaj za izvođača radova.

– Trenutno u Novigradu Podravskom nemamo primjereni prostor za razne priredbe, kulturne sadržaje i predavanja i ovom ćemo investicijom riješiti taj problem. Pozornica će imati i kazališni razglas jer u sklopu našeg Kulturno-umjetničkog društva Ivan Vitez Trnski djeluju i aktivni kazališni amateri. Nabavit ćemo i projektor koji je potreban za predavanja – kaže Zdravko Brljek.

Novouređeni će prostor, dodaje načelnik, koristiti sve udruge, kao i školarci i vrtićarci za svoje priredbe.

Načelnik Zdravko Brljek

– Kako će obnova Doma kulture trajati još pet godina, odlučili smo urediti Vatrogasni dom jer je taj prostor primjeren za sva događanja i priredbe. I nakon obnove Doma kulture prostor u Vatrogasnom domu bit će od koristi udrugama, što opravdava investiciju unutarnjeg uređenja – kaže Zdravko Brljek.

Općina je projekt unutarnjeg uređenja Vatrogasnog doma kandidirala za potporu Ministarstva graditeljstva od kojeg se očekuje sufinanciranje od 40 posto troškova.

– Ako i ne dobijemo potporu iz državnog proračuna, projekt će se realizirati i u općinskom ćemo proračunu osigurati sva potrebna sredstva jer nam je nužan takav prostor kako bi naše udruge, vrtićarci i školarci imali sve potrebne uvjete da predstave svoj rad i aktivnosti – zaključio je Zdravko Brljek.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI