Brljek: Dobit ćemo prostor za sva događanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Novigradu Podravskom u tijeku su radovi unutarnjeg uređenja Vatrogasnog doma. Radovi, ističe  Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, obuhvaćaju obnovu zidova, podova, prozora i rasvjete, uređenje pozornice te nabavu potrebnih razglasa i rasvjete za pozornicu. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna, a svi će radovi završiti do kraja godine.

– Trenutno u Novigradu Podravskom nemamo primjereni prostor za razne priredbe, kulturne sadržaje i predavanja i ovom ćemo investicijom riješiti taj problem. Pozornica će imati i kazališni razglas jer u sklopu našeg Kulturno-umjetničkog društva Ivan vitez Trnski djeluju i aktivni kazališni amateri. Nabavit ćemo i projektor koji je potreban za predavanja – kaže Zdravko Brljek.

Novouređeni će prostor, dodaje načelnik, koristiti sve udruge, kao i školarci i vrtićarci za svoje priredbe.

– Kako će obnova Doma kulture trajati još pet godina, odlučili smo urediti Vatrogasni dom jer je taj prostor primjeren za sva događanja i priredbe. I nakon obnove Doma kulture prostor u Vatrogasnom domu bit će od koristi udrugama, što opravdava investiciju unutarnjeg uređenja – kaže Zdravko Brljek.

Općina je za projekt unutarnjeg uređenja Vatrogasnog doma dobila potporu iz državnog proračuna u iznosu od 168.000 kuna.

– To je maksimalan iznos koji smo mogli povući iz državnog proračuna, a većinu sredstava osigurala je Općina jer nam je nužan takav prostor kako bi naše udruge, vrtićarci i školarci imali sve potrebne uvjete da predstave svoj rad i aktivnosti – zaključio je Zdravko Brljek.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI