Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Brljek: Konsolidirali smo općinske financije i realizirale brojne projekte

Općina Novigrad Podravski u protekla je četiri mjeseca realizirala planirane projekte. Najznačajnije investicije bile su asfaltiranje Miholjanskog puta, izgradnja nogostupa u dijelu Koprivničke ulice u Novigradu Podravskom te sanacija cesta u dijelu Ulice Ljudevita Gaja u Novigradu Podravskom i u Delovima.

– Projekt asfaltiranja ceste Triokraljski – Miholjanski put ukupno je vrijedan 1,7 milijuna kuna, a kako smo od planirane potpore od Ministarstva prostornog uređenja, gradnje i državne imovine od 400.000 kuna dobili 171.000, investiciju smo podijelili u dvije faze. U prvoj fazi asfaltirana je dionica u dužini od 1400 metara, a radovi su koštali 840.000 kuna. Realizacija druge faze planirana je u idućoj godini. I za izgradnju nogostupa u Koprivničkoj ulici nismo dobili potporu za predviđenih 45 troškova kompletne investicije. Kako nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelio 150.000 kuna, nogostup je dobila dionica u dužini od 315 metara, a za te radove izdvojene su 462.000 kuna. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste novi sloj asfalta dobio je dio Gajeve ulice od raskrižja s Podravskom magistralom, uz osnovnu školu i dječji vrtić, sve do željezničke pruge, kao i dionica od izlaza iz Novigrada Podravskog do crkve u središtu Delova. Ostatak ceste kroz Delove novi će sloj asfalta dobiti nakon izgradnje kanalizacijske mreže – kaže Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Na inicijativu Općine Hrvatske vode kreću u uređenje potoka Komarnice kojim je obuhvaćena dionica od željezničkog mosta do izvan naselja Novigrad Podravski i dionica od početka gabiona do Maturinih splavi u ukupnoj dužini oko pet kilometara.

– Uređenje će, ovisno o projektnoj dokumentaciji i financijskim sredstvima, trajati iduće dvije do tri godine. Na dužinu trajanja ovog posla utječu i naše potrebe, prijedlozi i zahtjevi, prvenstveno u dionici toka Komarnice kroz naše selo. Za ovu godinu planirano je uređenje lokacije Maturine splavi – kaže Zdravko Brljek – Brčo.

Uz cestu koja prolazi uz groblje Sveta Klara u Novigradu Podravskom postavljena su dva semafora i tabla upozorenja da vozači prilikom pogreba ne ometaju posljednji ispraćaj ispred mrtvačnice. Uređen je i novi sanitarni čvor u sklopu mrtvačnice u kojoj je obavljeno i unutarnje uređenje. Općina je kroz dogovor s Marijanom Bagarićem osigurala i zemljište za proširenje groblja.

– Zahvaljujem Marijanu Bagariću što ni u jednom trenutku nije istaknuo tržišnu cijenu i što je bez prigovora prihvatio ponuđeni prijedlog ugovora o zamjeni nekretnina te svojim postupkom, po mojem mišljenju, na konkretan i opipljiv način stavio interes zajednice iznad svog interesa – kaže Zdravko Brljek – Brčo.

Uz zgradu Osnovne škole Profesora Blaža Mađera postavljena je sjenica koja se može koristiti i za nastavu na otvorenom. Sjenica je postavljena i u Borovljanima te će prvenstveno služiti kao zaklon učenicima koji čekaju autobus.

– U planu je realizacija projekta rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Fijolica koji je na prolaznom mjestu na inicijalnoj rang-listi za potporu iz fonda Europske unije. Tim projektom ćemo znatno poboljšati standarde za naše vrtićarce, a između ostalog, njime je predviđena i gradnja prvog dizala u povijesti Novigrada Podravskog. U planu su i projekti rekonstrukcije Doma kulture u Novigradu Podravskom i Društvenog doma u Vlaislavu, uređenja dječjeg igrališta u Delovima te rješavanja problema odvodnje oborinskih voda u Ulici Trnovec u Novigradu Podravskom – kaže Zdravko Brljek – Brčo.    

Općina je raspisala natječaj za dostavu ponude za usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade na prostoru sadašnje zgrade preko puta crkve, gdje je nekad bila smještena banka i zadružne prostorije. Cilj je Općine izgraditi novu zgradu, Centar za zdravstvenu zaštitu i socijalnu uslugu. Zgrada će biti u obliku slova L na 600 kvadrata površine.         

-U zgradi bi trebao biti prostor za modernu zdravstvenu i stomatološku ordinaciju, prostor kluba za starije osobe koji za konzumaciju hrane i pića može koristiti svatko, ali naši stariji stanovnici po subvencioniranim cijenama te stanovi za medicinsko osoblje u potkrovlju – kaže Zdravko Brljek – Brčo.

Općina, ističe Brljek, redovito i na vrijeme plaćamo sve obavljene radove i svu isporučenu robu i usluge.

– Konsolidirali smo općinske financije i realizirale brojne projekte. Općina Novigrad Podravski već duže vrijeme više nikome ništa nije dužna i nismo kreditno zaduženi. Naše udruge i društva, dječji vrtić, osnovna škola i ostali korisnici proračuna pravovremeno dobivaju sredstva prema svojim zahtjevima i potrebama. Studentski krediti i naknade za novorođenu djecu isplaćuju se redovito i, uz sve to, za troškove radova i aktivnosti koje planiramo realizirati do kraja godine imamo pripremljen novac. Zahvaljujem svim državnim institucijama i Županiji na podršci u svim projektima, kao i članovima Općinskog vijeća i svim suradnicima – zaključio je Zdravko Brljek – Brčo.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI