BROJ BLOKIRANIH Hvala Bogu, više nismo najgori u državi, evo tko nam je oteo ‘laskavu’ titulu

Neslavni primat preuzeo je Sisak, a Križevci su sada na drugome mjestu, s udjelom blokiranih od 9,2 posto u ukupnom broju stanovnika


Autor: podravski.hr — 16.11.2018. / 18:51 Aktualno

Križevci su uz Đurđevac drugi nezavisan grad u našoj županiji / Ilustracija

Križevci više nisu vodeći grad u zemlji po broju blokiranih građana na broj stanovnika, govori nova analiza koju je objavila Fina. Neslavni primat preuzeo je Sisak, a Križevci su sada na drugome mjestu, s udjelom blokiranih od 9,2 posto u ukupnom broju stanovnika.
Prije godinu dana, 31. listopada 2017. godine, taj postotak iznosio je čak 11,25 posto, odnosno Križevci su tada imali 2376 blokiranih građana. Prema Fininu izvješću, na dan 30. rujna ove godine broj blokiranih pao je na 1905.
Zbog tog pada i Koprivničko-križevačka županija više nije „najblokiranija“ u zemlji, nego je također pala na drugo mjesto, iza Sisačko-moslavačke. Ukupno je u županiji sada 8740 blokiranih žitelja, a iznos njihova duga ukupno je oko 350 milijuna kuna, od čega 95 milijuna otpada na Križevce.
Na listi gradova po broju blokiranih građana Križevci su, pak, s lanjskog 18. mjesta pali na 22. S druge strane, Koprivnica se pomakla za jedno mjesto prema gore i sada je, s 1901 blokiranim, na 23. mjestu.
Ipak, od gradova u regiji, gledajući omjer broja blokiranih i broja stanovnika, od Koprivnice su gori Čakovec, Varaždin i Bjelovar, dok su Križevci prema tome kriteriju i dalje najgore pozicioniran grad u regiji. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF