Brojni gosti uživaju na Danu otvorenih vrata koprivničkog Sveučilišta Sjever

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dan otvorenih vrata Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever već je tradicionalna manifestacija, a u četvrtak je opet privukao pozornost građana, ponajprije srednjoškolaca i njihovih nasatavnika i roditelja.

Potencijalni se studenti od prijepodneva pa sve do 18 sati mogu u koprivničkom Kampusu uvjeriti kako ono kako funkcionira i u kakvim uvjetima radi. Posjetitelji, osim zanimljivog programa koji je za njih priređen, mogu prve ruke saznati sve što ih zanima o pojedinim odjelima Sveučilišta, pogledati i razne prezentacije te u nastavnoj zgradi razgledati prostore i predavaonice.

Sveučilište Sjever raspolaže suvremenom opremom, često i iznad hrvatskih visokoškolskih standarda, zasigurno će im posebno biti zanimljiv tonski studio, likovni atelje, redakcija studentskog portala Pressedan i ostale prostorije sa specifičnom opremom, kao i predavaonice koje tehnološki omogućuje sve oblike nastave. 

Sve posjetitelje na info-pultu kod glavnog ulaza dočekat će i povesti u razgledanje studenti-volonteri. Mnogi se mogu fotografirati na posebno pripremljenom selfie pointu, dok se za odličnu glazbenu atmosferu brine studentica Dorotea Rosić na „Tvom prvom tulumu na Sjeveru“. Svi zainteresirani učenici i nastavnici mogu studentima uputiti sva svoja pitanja o Sveučilištu.

Održano je i uvodno predavanje „Upoznaj Sjever“, gdje je s osnovnim podacima o studiranju na Sjeveru goste upoznala asistentica Petra Kuhar, dok je studentica-moderatorica Ana Vugrin održala panel sa studentima Sveučilišta Sjever, koji nakon diplomiranja ostvaruju vrlo uspješne poslovne karijere. Tijekom programa aktivirao se i Radio Pressedan, koji je uz program uzimao izjave od posjetitelja.

Radionice za goste iz svojih domena održat će i profesori svih sveučilišnih Odjela sa Sjevera: Magdalena Najbar-Agičić, Krešimir Lacković, Petar Kurečić, Nikša Sviličić, Dubravko Kuuhta, Antun Franović, Igor Kuduz, Iva Matija Bitanga, Ana Mulović, Ana Globočnik Žunac, Natalija Uršulin Trstenjak, Ivana Dodlek Šarkanj, Bojan Šarkanj i Predrag Brlek.

Mnogi gosti koje smo zatekli bili su iskreno začuđeni širinom i kvalitetom ponuđenih sadržaja. Bilo je tu i degustiranja proizvoda koja mogu pripremiti profesori i studenti, a gosti se mogu okušati i u tehnološki zahtjevnim igrama. Brojni se učenici, nastavnici i roditelji mogu uvjeriti kako je izbor Sjevera za mjesto studiranja pravo rješenje. 

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI