Brojni projekti u općini Veliki Bukovec: Uređuju sportsku dvoranu i središte sela

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na području općine Veliki Bukovec u tijeku je realizacija brojnih projekata. Pred samim je završetkom projekt ‘Modernizacija centra Velikog Bukovca’, povećava se sigurnost u prometu, završava uređenje sportske dvorane, pješačko-biciklistička staza te mnogi manji projekti.

‘Modernizacija centra Velikog Bukovca’ obuhvaća uređenje dječjeg igrališta i staza, a u drugoj će fazi projekta biti izgrađen paviljon i postavljene sprave za vježbanje na otvorenom. Načelnik Franjo Vrbanićnajavljuje i povećanje sigurnosti prometa u centru Velikog Bukovca.

– Napravit ćemo sigurnu zonu radi škole i vrtića. Bit će postavljeni usporivači prometa, vjerojatno do kraja godine jer je korona-kriza malo usporila izvođenje radova. Bit će to dva usporivača s pješačkim prijelazima tako da djeca sigurno mogu prijeći cestu, a promet će biti usporen na dijelu gdje su najugroženiji sudionici – rekao je Vrbanić i dodao kako je vrijednost projekta 290.000 kuna, a Općina Veliki Bukovec prijavila se na natječaj LAG-a Izvor te se očekuje povrat sredstava u iznosu od 115.000 kuna.

U Općini se završava projekt “Pješačko-biciklistička staza Bukovec”

Najveći projekt u posljednjih 15-ak godina svakako je završetak uređenja sportske dvorane. Dio postojeće sportske dvorane preuređuje se u školske prostore – četiri učionice, kuhinju, novu knjižnicu.

– Dio dvorane koji nije bio završen uređuje se u sportsku dvoranu. Rok završetka radova je svibanj iduće godine tako da bi se u iduću školsku godinu krenulo s jednosmjenskom nastavom. Projekt je vrijedan više od 13 milijuna kuna. Varaždinska županija uređenje financira s 10 milijuna kuna, Općina Veliki Bukovec s 1,5 milijuna kuna, a ostatak Općina Mali Bukovec – dodao je načelnik Vrbanić.

U Općini se završava i projekt „Pješačko-biciklistička staza Bukovec“ u dužini od sedam kilometara, a obuhvaća općine Veliki i Mali Bukovec koje spaja uz rijeku Bednju. Na toj trasi napravljen je most preko potoka Čuklin, a uskoro, kada tehnički uvjeti dopuste, bit će postavljena skela za prijelaz biciklista i pješaka. Skela je samopotezna, na mlinskom kanalu kod tzv. splavnica, brane koja je trenutno izvan funkcije – pojasnio je Vrbanić dodavši da je Općina Veliki Bukovec sufinancirala 50.000 kuna.

U tijeku je i realizacija manjih projekata među kojima su ulaganja u društvene domove. U Društvenom domu u Dubovici zamijenjena je stolarija i bojler za grijanje u vrijednosti 100.000 kuna. Na Društvenom domu u Kapeli Podravskoj također će se zamijeniti stolarija, a planira se i rekonstrukcija sanitarnog čvora također u vrijednosti od 100.000 kuna. U planu za iduću godinu je investicija u Društvenom domu u Velikom Bukovcu. Za kraj treba napomenuti i kako je na području općine Veliki Bukovec više od 100.000 kuna uloženo u sanaciju nerazvrstanih cesta.

FOTO Općina Veliki Bukovec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI