Brojni studenti i učenici muku muče s nedostatkom voznih linija

Brojni križevački studenti, ali i učenici muku muče s javnim prijevozom, odnosno s nedostatkom voznih linija zbog kojih svakodnevno znaju čekati i satima kako bi otišli kući, dok se neki za prijevoz na određenim relacijama moraju pobrinuti i sami. Iz križevačkog SDP-a taj problem svako malo ističu na sjednicama Gradskog vijeća, a krajem ljeta prošle godine adresirali su ga javno, i to nakon što su iz Hrvatskih željeznica ukinuli neke od redovnih linija.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ukinuli su redovne vozne linije između Zagreba i Koprivnice te Zagreba i Osijeka, pod krinkom epidemiološke situacije, čime su direktno zakinuti studenti, ali i srednjoškolci koji vlakom putuju u školu. Nemojmo zaboraviti da neki vlak koriste i za putovanje na posao. Na taj problem stalno ukazujemo, s tim da je s novim voznim redom situacija još gora – rekao je za Podravski SDP-ov vijećnik Antonio Sirovec, nadodavši kako su ponudili i spremno rješenje koje, procjenjuju, nije skupo za putnički prijevoz, a odnosi se na uvođenje lokalnih vlakova između Križevaca i Koprivnice, odnosno Svetog Ivana Žabna.

Antonio Sirovec

– Stari je vozni red bio dobar, no nakon što su ga ukinuli, oni koji, primjerice, moraju ići u Bjelovar moraju se snalaziti sami. Iz Križevaca roditelji voze djecu čak sve do Svetog Ivana Žabna kako bi lovili vlak za Bjelovar po novoj pruzi Gradec – Žabno – ukazuje Sirovec.  

Gradonačelnik Rajn na jednoj od sjednica na kojoj je u sklopu aktualnog sata postavljeno to pitanje odgovorio je kako su inicirani neki sastanci s Hrvatskim željeznicama, no kako je na razini inicijative cijela stvar i ostala.

– Činjenica je da tu trpi i Grad, prije svega zbog kašnjenja radova na dionici pruge Dugo Selo – Križevci, što je neupitno, a i ova nova grana koja iz Vrbovca ide prema Svetom Ivanu Žabnu i Bjelovaru koja je sa sobom „odvukla“ najmanje jedan vlak iz Križevaca – napomenuo je tada Rajn, nadodavši kako će gledati da učenicima i studentima, odnosno njihovim roditeljima izađu ususret dogovorom s nekim od autobusnih prijevoznika.

U odgovoru na naš upit vezan uz sadašnje stanje oko tog problema, iz Grada su nam poručili kako se stiuacija ništa nije promijenila:

– Nažalost, do danas se ništa po tom pitanju nije pomaknulo te iz tog razloga zaključujemo da HŽ Putnički prijevoz ne pokazuje interes ni razumijevanje na ovu temu – poručuju iz Grada, iz kojeg također napominju kako su još prije nekoliko godina proveli anketu koja je pokazala kako interes, ali i potreba za više voznih linija itekako postoji.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI