Brojni vjernici pohrlili na mise diljem Podravine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Crkve su ponovno otvorene za vjernike, a na nedjeljnim misama vjernici i svećenici pridržavali su se naputaka epidemiologa. Donosimo vam fotogaleriju iz Koprivnice, Virja. Molva i Đurđevca.

Kako bi se poštivala socijalna distanca pojedini župnici su “aktivirali” i članove Stožera civilne zaštite koji su pazili na pravilno popunjavanje mjesta u crkvama i razmak između vjernika. Na ulazima u crkve nema svete vode, a svećenici su skratili svete mise koliko su maksimalno mogli. Vjernici koji nisu stali u crkve svetu misu su pratili ispred ulaza preko razglasa također poštujući socijalnu distancu. 

-Starijim i bolesnim vjernicima preporučuje se da se još za neko vrijeme suzdrže od dolaska na liturgijska slavlja. I vjernicima koje žive u kućanstvima sa starijim osobama preporučuje se suzdržavanje od dolaska na svete mise – kaže Marko Rac, župnik u Đurđevcu.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI