Brutalni zlotvor konačno na sudu: Kći mu skočila na vrat dok je batinama ‘ubijao’ majku

Muškarac s područja Podravine i Prigorja (podaci poznati redakciji) kazneno će odgovarati zbog brutalnog višegodišnjeg tjelesnog i psihičkog zlostavljanja supruge i kćerkice.

Kako navode tužitelji, pune tri godine do kraja rujna 2018. trajala je mučna i nadasve tužna priča nesretne žene i njezine maloljetne kćeri. Zlotvor je svojoj supruzi uskraćivao financijska sredstva, zabranjivao joj kontakte i druženja s drugim ljudima, a posesivnost je otišla tako daleko da je kontrolirao s kim se čuje na telefon. Uz sve to, supruga je trpjela brojne uvrede. Nasilni ju je suprug i tjelesno zlostavljao, a nakon što ju je učestalo tukao i gurao u zid, branio joj je odlazak k liječniku.

Kako se navodi u optužnici, nasilje se tijekom 2015. godine odvijalo u prisutnosti djeteta. Zlotvor je tom prilikom svoju suprugu kao i uvijek ‘zakucao’ u zid, no ovaj put ju je ošamario, primio za majicu u predjelu prsa i bacio na stube. Iste godine, nekoliko mjeseci kasnije, glavom joj je udarao u zid, a tijekom 2017. godine jednom ju je udario u bedreni mišić. Kulminacija nasilja prema prijavi policije i optužnici Općinskog državnog odvjetništva dogodila se 13. rujna 2018. godine.

Tada je nasilnik suprugu ošamario po licu i udario je po ustima, a nakon toga joj je zaprijetio da će je ubiti. Nakon što je u prostoriju ušla njihova kći, u prisutnosti djeteta suprugu je svojim ramenom udario u njezino, a sleđa ju je šakom opalio u lijevu sljepoočnicu. Nesretna je žena od tog udarca pala na tlo i stražnjim dijelom glave udarila u pod.

Brutalnom iživljavanju nije bilo kraja. Nakon toga manijak je ženu, dok je ležala na podu, rukama primio za majicu u predjelu prsa i njezinim gornjim dijelom tijela udarao o pod. Tada je nesretnu ženu i ozlijedio, a bezdušnom iživljavanju bila je prisutna i njihova kći koja je plakala, vrištala i pokušavala zaustaviti oca u daljnjem napadu na majku. Skočila je na njega i primila ga za vrat. Nasilnik je nakon uhićenja pušten na slobodu, a nakon ispitivanja kod suca istrage određene su mu mjere opreza zabrane približavanja žrtvama nasilja i uspostavljanja bilo kakvog kontakta s njima. Te su mjere produljivane sve do kraja listopada kada ih je Općinski sud na prijedlog tužitelja ukinuo.

Kako se navodi u rješenju suda, okrivljeni se muškarac cijelo vrijeme uredno pridržavao izrečenih mjera opreza, no za duljinu postupka ponajviše kao odgovorna osoba navodi se sama žrtva koja je pune dvije godine odbijala podvrgnuti se naloženom psihijatrijskom vještačenju. Optužnicu protiv nasilnika Općinski je sud potvrdio, a na sudu će se braniti optužbi za obiteljsko nasilje, za nanošenje ozljeda, prijetnju i povredu djetetovih prava.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI