BRUTALNO Ženu su pronašli kako leži bez svijesti i pomislili da joj je pozlilo. No, istina je bila mnogo strašnija

Vjerojatno se skrivao i prišao mi sleđa te me jako odgurnuo, a kako sam odmah nakon toga pala i izgubila svijest, ne sjećam se. Imamo veliko gospodarstvo i stalno nešto kupujemo i prodajemo te imamo veće količine novca u kući. Izgleda da je lopov to znao, a izgleda da je također znao da vrlo rijetko zaključavamo kuću i to je iskoristio - uznemireno će Ljubica Ivančić


Autor: podravski.hr — 12.10.2018. / 10:52 Crna kronika

Ilustracija / Policija je obavila kriminalističko istraživanje i prijavila roditelje

Nastavio se niz provala u kuće u ludbreškom kraju koji traje već nekoliko tjedana, ali ono što je doživjela obitelj Ivančić iz Sesveta Ludbreških ne može se nazvati ‘običnom’ provalom, već brutalnim razbojništvom.
Ljubica Ivančić (61) prošle je subote nakon napornog radnog dana provodila uobičajenu večer. Gledala je televiziju i pomalo obavljala kućanske poslove ne sluteći da će se uskoro susreti s lopovom u kući, ali i doživjeti incident koji ju je mogao stajati čak i života.
– Bila sam u dnevnom boravku i već se spremala za spavanje, a moj suprug bio je kod prijatelja, kad sam čula neku buku u dvorištu. Pomislila sam da to moj sin hrani kokoši i pijevce koje uzgajamo ili da se vratio suprug, pa nisam previše obraćala pažnju na to. No, istina je bila sasvim drukčija. Bio je to lopov koji se skrivao i čekao pravi trenutak da krene u akciju – pričala nam je ovaj tjedan gospođa Ljubica Ivančić.
Nekoliko minuta kasnije dogodio se incident koji je mogao imati tragične posljedice. Isprva je događaj, koji se kasnije ispostavio kao napad i razbojništvo, članovima obitelji izgledao kao da je Ljubici naglo pozlilo.
– Kad se suprug vratio kući, pronašao me kako ležim licem na podu i bez svijesti. On je odmah pomislio na najgore, da sam doživjela srčani ili moždani udar. No, kako smo kasnije zaključili, radilo se o sasvim nečem drugom – objasnila je gospođa Ivančić.
Prošlo je neko vrijeme kada je Ljubica došla k svijesti, i to tek kad su je članovi obitelji postavili da je mogla neometano disati. U tom trenutku ničeg se nije sjećala te je scenarij da joj je pozlilo i dalje za nju bio najvjerojatniji rasplet događaja.
Međutim, ne samo da je ostala bez svijesti, Ljubica je kod pada ozlijedila čeljust i nos, a u položaju u kojem je ležala, licem na podu, jedva je mogla disati.
– Razlog što sam tako dugo bila bez svijesti je to što sam kod pada udarila donjom čeljusti, a liječnici su mi rekli da je tako najlakše nokautirati čovjeka. Također, pala sam na prsa, a usta i nos su mi bili prislonjeni na pod i nisam mogla do zraka. Da me suprug nije pronašao još kojih desetak minuta, mislim da me ne bi bilo – sa zebnjom se prisjetila.

Ljubica Ivančić završila je u bolnici nakon napada

Nakon hitnog pregleda, liječnici nisu ustanovili da je Ljubica pretrpjela srčani nit moždani udar te su članovi obitelji bili u nedoumici što se zapravo dogodilo. Tek povratkom s liječničkog pregleda Ljubica je pošla na kat obiteljske kuće gdje se nalaze sobe za spavanje i tada je ugledala prizor koji je objašnjavao što se zapravo dogodilo. Preokrenuti madraci na krevetima i otvorene ladice značili su da u je kući bio – lopov.
– Tada sam se sjetila da sam prije negoli sam izgubila svijest osjetila da me netko pogurnuo i otad se više ničeg ne sjećam. No, kada sam vidjela da nam iz sobe nedostaje više desetaka tisuća kuna, tek tada mi je sinulo da mi nije pozlilo, već da me razbojnik koji me zatekao u hodniku kuće pogurnuo i dao se u bijeg – objasnila je Ljubica Ivančić.
Članovi obitelji zaključili su da je lopov mislio da je sam u kući te ga je iznenadilo što je zatekao Ljubicu u hodniku.
– Vjerojatno se skrivao i prišao mi sleđa te me jako odgurnuo, a kako sam odmah nakon toga pala i izgubila svijest, ne sjećam se. Imamo veliko gospodarstvo i stalno nešto kupujemo i prodajemo te imamo veće količine novca u kući. Izgleda da je lopov to znao, a izgleda da je također znao da vrlo rijetko zaključavamo kuću i to je iskoristio – uznemireno će Ljubica Ivančić.
Članovi obitelji također smatraju da je lopov bio netko poznat.
– Kuća mojih roditelja ima vrlo specifičan ulaz na stubište do potkrovlja gdje se nalaze sobe. Stubište je usko i iza vrata i teško će ga pronaći onaj tko ne zna točno gdje je. Mislim da je naš lopov nama poznata osoba. No, dobro, glavno da je majka sad dobro i da se nije dogodila neka tragedija – objasnio Ivica Ivančić, sin napadnute Ljubice.
Slučaj je prijavljen ludbreškoj policiji koja traga za počiniteljem toga kaznenog djela.

Kuća u kojoj se sve dogodilo

PIŠE: Matija Dolenec
FOTO: Nikola Wolf