Budući gimnazijalac David je učenik generacije: Namjeravam se baviti pravom i politikom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

David Kuzmić dobitnik je nagrade učenike generacije Osnovne škole Đurđevac za ovu školsku godinu. Svih osam osnovnoškolskih razreda David je prošao s odličnim uspjehom, a ostvario je i zapažene rezultate na raznim natjecanjima.

Najveći uspjeh imao je u prošloj školskoj godini u kojoj je osvojio titulu državnog prvaka iz povijesti koja mu je donijela i prestižnu nagradu Oskar znanja. Triput je sa svojim kolegicama i kolegama sudjelovao na državnim natjecanjima Čitanjem do zvijezda, a na županijskim natjecanjima osvojio je druga mjesta iz geografije i hrvatskog jezika.

David Kuzmić s ravnateljem Danijelom Domišljanovićem

– Presretan sam što sam izabran za učenika generacije i ova mi je nagrada dodatni poticaj da nastavim nizati dobre rezultate na natjecanjima na kojima ću sudjelovati kao srednjoškolac – kaže David Kuzmić.

Učenju, dodaje učenik generacije, u prosjeku dnevno posvećuje sat i pol vremena jer mu većinu gradiva ostane u “glavi” tijekom same nastave. Nakon velikog uspjeha iz povijesti proučavanje povijesnih događaja postao mu je glavni hobi. Poznat je i kao dobar glumac pa je aktivan i u radu Gradskog kazališta Đurđevac.

– Velik mi je hobi i likovno stvaralaštvo pa svaki dan nešto crtam i slikam. Trudim se biti što kreativniji pa će slikarstvo zasigurno još dugo biti moj veliki hobi – kaže David Kuzmić.

Školovanje će nastaviti u đurđevačkoj Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva koja je, naglašava David, prepoznatljiva po kvaliteti rada i odličnoj pripremi učenika za upise na fakultete.

– Gimnazija je logičan odabir, a iako tek kreće moj srednjoškolski put, već se nazire i moje zvanje. Namjeravam se baviti pravom i politikom. Pravo je u mojoj obitelj već duže tradicija pa ću je, nakon djeda, oca, majke, ujaka i sestrične, nastaviti. S obzirom na to da sam komunikativan i obožavam društvene predmete, politika je također područje kojim se želim baviti – zaključio je David Kuzmić.

FOTO Nataša Švaco

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mrtvačnici u Glogovcu nova fasada

Obnavlja se pročelje mrtvačnice u Glogovcu, mjestu u općini Koprivnički Bregi. Radovi su vrijedni 30 tisuća kuna, a financiraju se općinskim novcem. Iz Općine poručuju

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI