Budući prvašići pripremaju se za školu

Osnovna škola Đurđevac u sklopu upisa djece u prvi razred provela je druženja budućih prvašića sa stručnim školskim timom kako bi im se na taj način olakšala prilagodba na školske obveze koje ih očekuju.

Stručni suradnici upoznali su djecu sa školskim predmetima u prvom razredu, kao i s dijelovima nastavnog gradiva. Djeca su s pažnjom slušala i spremno odgovarala na postavljena pitanja, a dio aktivnosti odnosio se na vježbe razgibavanja koje će budući učenici često koristiti tijekom nastave.

– Prednost prilikom ovih upisa je činjenica da tri najstarije odgojne skupine vrtićaraca u ovoj pedagoškoj godini borave u školi pa će za većinu budućih učenika prilagodba biti puno lakša jer pohađaju vrtić. Već su dobro upoznati sa školskim prostorom, a u sklopu priprema će saznati i kakve ih sve obveze očekuju od jeseni – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI