SVAĐA U SABORU Pernar napao Lackovića: Zašto se prepoznao u Grmojinoj tvrdnji da je DSV izvor korupcije

Želim da Grmoja kaže tko je umočen - upozorio je Lacković


Autor: podravski.hr — 17.02.2018. / 11:22 Aktualno

Nikola Grmoja i Željko Lacković

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je jučer skinuti imunitet zastupniku Mosta Nikoli Grmoji kojeg je za klevetu tužio Bandićev saborski zastupnik Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca.
Lacković je Grmoju odlučio tužiti jer je u intervjuu za Jutarnji list prije nekoliko mjeseci naveo “da u Državnom sudbenom vijeću (DSV) sjedi zastupnik Milana Bandića Željko Lacković, a znamo pod kakvim je optužbama Bandić i to je sasvim neprimjereno. Treba promijeniti način odabira, DSV je izvor korupcije”.
Lacković navodi kako je to naštetilo njegovoj časti i ugledu. No, kako je riječ o privatnoj tužbi, uobičajena je praksa da Sabor odbija takve zahtjeve za skidanje imuniteta i vođenje kaznenih postupaka po privatnim tužbama.
– Častan sam i odgovoran čovjek i želim da Grmoja kaže tko je to umočen – rekao je Željko Lacković apelirajući da Sabor Grmoji skine imunitet.
– Lacković nije u tužbu krenuo sam, Vladimir Šeks najavio mi je gorke trenutke – napomenuo je pak Nikola Grmoja koji kaže kako će i dio sudaca iz DSV-a krenuti tužbama protiv njega.
Rasprava o skidanju imuniteta bila je vrlo burna, a sve je moglo završiti i fizičkim obračunom Mostova zastupnika Mire Bulja i Željka Lackovića. U Grmojinu obranu stao je i saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji je naglasio kako Grmoja u intervjuu nigdje nije rekao da je baš Lacković korumpiran, a njegov je problem što se prepoznao.
– Lacković se prepoznao, što je indikativno, njegova tužba govori više od Grmojinih riječi. Ova tužba je na neki način Lackovićevo priznanje – rekao je Pernar i dometnuo kako saborska većina ovisi o Bandiću koji ima mnogo optužnica protiv sebe, a upravo je Lacković Bandićeva produžena ruku u Saboru. (rm)

FOTO: ARHIVA