Čak 14,3 milijuna kuna godišnje Grad daje za pomoć roditeljima vrtićke djece

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jedna od mjera koju Grad provodi prema roditeljima i mališanima je sufinanciranje smještaja djece u vrtićima i obrtima za čuvanje u kojima je trenutno smješteno 1094 djece.

-Njihov boravak sufinanciramo u iznosu od 1000 do 1100 kuna po djetetu, a u tu svrhu u Proračunu Grada osigurana su sredstva u iznosu od 14,3 milijuna kuna – navode u Gradu Koprivnici i dodaju kako za drugo dijete smješteno u vrtiću roditelji ostvaruju prvo na subvenciju smještaja u iznosu od 50 posto, dok za treće ili više djece Grad smještaj djeteta financira u potpunosti. Za tu potrebu u Proračunu Grada osigurano je 500 tisuća kuna.

-Prošle godine donijeli smo odluku o dodatnom subvencioniranju smještaja za drugo i treće dijete. Mjera je donijeta u cilju pomaganja roditeljima te poticanja demografskog rasta. U ovoj pedagoškoj godini do sad je zaprimljeno 112 zahtjeva za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja, od čega 106 djece ostvaruje subvenciju od 50 posto, a šest od 100 posto – navodi gradonačelnik Jakšić.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI