Čak 355 mladih glazbenika iz pet zemalja nastupa u Križevcima

Sedmo izdanje Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus krenulo je protekle subote, i to u prostorima križevačke Glazbene škole Alberta Štrige. Ove se godine prijavilo čak 355 mladih glazbenika u dobi od 7 do 23 godina, i to iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Hrvatski natjecatelji dolaze pak iz svih krajeva države, od Zagreba, Varaždina i Bjelovara preko Požege, Osijeka i Vukovara do Labina, Rijeke i Splita.

Natjecanja se održavaju u pet disciplina: klavir, solfeggio, tambure, udaraljke i violina, a za njihovo je ocjenjivanje nadležan Ocjenjivački sud koji se sastoji od eminentnih glazbenih profesora i stručnjaka. Natjecanje organizira Udruga Sonus u suradnji s Glazbenom školom Alberta Štrige Križevci. Navedena udruga osnovana je u kolovozu 2013. godine na inicijativu nekoliko glazbenih pedagoga iz različitih područja glazbene umjetnosti, a većina osnivača bili su ili još jesu članovi kolektiva križevačke glazbene škole. Cilj udruge je širenje znanja razmjenom iskustava, unaprjeđenje glazbene kulture, umjetnosti, stvaralaštva i pedagogije, a želja je osnivača potaknuti sudionike na nove ideje te ih dodatno motivirati na stvaranje kroz sve oblike glazbenog stvaralaštva.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI