Čak je i papa za cijepljenje: “Cijepite se, to je čin ljubavi!”

Papa Franjo uputio je u srijedu 18. kolovoza videoporuku u kojoj sve poziva na cijepljenje protiv koronavirusa, prenosi Vatican News, a piše portal Bitno.net.

U videu koji je snimio u organizaciji neprofitne organizacije Ad Council i udruge COVID Collaborative, Papa je cijepljenje nazvao „činom ljubavi”. Zajedno sa Svetim Ocem biskupi diljem Sjeverne i Južne Amerike pozvali su vjernike da se cijepe protiv koronavirusa.

– Cjepivo donosi nadu u završetak pandemije no „samo ako će biti dostupno svima, i ako ćemo međusobno surađivati” – rekao je između ostalog.

Portal prenosi i dio njegove izjave:

-Cijepljenje cjepivom koje su odobrili stručnjaci čin je ljubavi. I pomaganje bližnjemu da se cijepi također je čin ljubavi – ljubavi prema sebi, ljubavi prema našim obiteljima i prijateljima i ljubavi prema svim ljudima. Društvena i politička ljubav se izgrađuje malim, individualnim gestama sposobnim preobražavati i poboljšavati društva”, rekao je Papa.

Cijepljenje je, dodajem jednostavan, ali i dubok način skrbi za bližnje, osobito najranjivije, poručio je Papa i zamolio Gospodina da svatko od nas napravi tu osobnu malu gestu ljubavi za bolju budućnost.

FOTO Internet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI