Capek: Najviše nam je do školaraca koji moraju ići u školu preko lokava

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ulice Galovićev breg u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad nezadovoljni su održavanjem puta koji vodi do njihovih kuća. Na pojedinim dijelovima puta, kažu oni, nužno je obaviti šljunčanje jer se zbog nastalih oštećenja prilikom kiša stvaraju lokve koje im otežavaju prilaz njihovim imanjima.

– Tu žive i mlade obitelji s djecom koja idu u školu pa su lokve velik problem i za školarce. S problemom smo upoznali i gradsku upravu i dobili smo obećanje da će se obaviti šljunčanje, no sad su stigle jesenske kiše, pa bi radovi trebali početi što prije – kaže Slavko Capek.

Slavko Capek

Šljunčanje oštećenih dijelova puta, dodaje Capek, ne iziskuje veća financijska ulaganja pa se stanovnici nadaju da će im gradska uprava ipak izaći u susret.

– Svjesni smo da se svi putovi ne mogu odjednom asfaltirati, ali ipak treba voditi brigu da se svi šljunčani putovi redovito održavaju. Tu u našoj ulici nekad je živio i stvarao Fran Galović i sad imamo dojam da je put bio u boljem stanju u njegovo doba nego sad – kaže Slavko Capek.

Stanovnici su, ističe Slavko, sami uredili živicu koja se sa zapuštenih imanja širila na put i otežavala promet, ali saniranje oštećenja ne mogu riješiti bez pomoći gradske uprave, koju kako kažu ne napadaju već traže pomoć.

– Nadamo se da će naš javni istup potaknuti nadležne da riješe problem s kojim smo suočeni – zaključio je Slavko Capek.

U gradskoj upravi ističu kako će tvrtka koja za Grad održava putove uskoro sanirati i cestu na Galovićevom bregu odnosno oštećenja koja su se na njoj pojavila.

– Grad je u plan za iduću godinu uvrstio površinsku obradu šljunčanog kolnika te bi se time uredilo gotovo cijelo područje naseljenog dijela Ulice Galovićev breg – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Suzana Dimač nova predsjednica KUD-a Zrin

Dugogodišnja potpredsjednica KUD-a Zrin iz Legrada Suzana Dimač izabrana je za predsjednicu, dok je dosadašnji predsjednik Dragutin Matoš preuzeo ulogu potpredsjednika tog društva, odlučeno je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI