Ceh od 1500 kuna: “Kaznili su me zbog ograde koja nikome ne smeta!”

Deny Lazić-Grujić (34), poljoprivrednik iz Miličana, našao se u nesvakidašnjem problemu. Kako uzgaja krave i ima druge životinje, svoje je imanje ogradio. A kako mu imanje s jedne strane graniči s općinskom makadamskom, odnosno nerazvrstanom cestom koja vodi u polje i vinograde, dobio je prijavu komunalnog redara kako mu jedan dio ograde ometa siguran prolazak vozilima te mu zbog odbačenog građevinskog otpada u obližnji jarak odredila kaznu od 1500 kuna. Denyju je također određeno kako sporan dio ograde mora ukloniti, inače će mu je ukloniti o njegovu trošku.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Uništavaju me i tjeraju s moje djedovine, dok u drugim općinama i sredinama pomažu svoju mladež da bi ostala na tom selu i proizvodila hranu. Već sam pet godina bez ijedne kune prihoda, no nekako izdržavam. I još sam na to dobio kaznu koju ne mogu platiti – govori Deny koji ne vidi zašto bi ograda koju je, kako tvrdi, provjereno izgradio na svojoj vlastitoj čestici ugrožavala promet, sugerirajući kako je cesta dovoljno široka za prolaz kombajna sa širokim adapterom za šest redova, a tvrdi kako znaju proći i oni s deset.

Deny Lazić-Grujić

– Tom cestom prolaze traktori i kombajni koji nisu predviđeni za ovu cestu. U svom trenutnom stanju cesta je namijenjena traktorima do najviše 50 konja snage, a zbog većih vozila i traktora dodatno je oštećena i svaki jarak posljedica je njihova prolaska – nastavlja Deny i tvrdi kako je optužen da je njegova drvna masa uzurpirala spomenutu cestu, odnosno da se zbog njegove ograde tim dijelom ceste ne može proći.

– Tu ugrožavam promet. Tu ja smetam prolasku tramvaja, vlakova, autobusa, kamiona i svih ostalih vozila koja tud idu jer se tu ne može proći – sarkastično zaključuje Deny.

Prema prijavi i rješenju, koje nam je dao na uvid, piše da je on spornu ogradu stavio na samu nerazvrstanu cestu, dok je uz nju odbacio betonski i drveni otpad kojim je zauzet dio predmetne nerazvrstane ceste i njenog sustava za odvodnju atmosferskih voda, odnosno da je izvodio radove pored ceste koji bi je mogli oštećivati ili ugrožavati sigurnost prometa. Rješenje su donijeli pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Sokolovac, referent za opće administrativne poslove i poljoprivredni redar umjesto komunalnog, koji je u to vrijeme bio na godišnjem odmoru. Oni su na prijavu građana izašli na teren te izvršili očevid. U obrazloženju su naveli kako je stanovnik Miličana u prekršaju, a prekršajni nalog poslali su zajedno s Rješenjem bez prethodnog upozorenja, odmah izdavši novčanu kaznu. Da je kanal uz imanje sporan, svjestan je i sam Deny, koji tvrdi da ga je ogradio pazeći da ne bude u prekršaju, ustvrdivši da je htio ograditi prostor svojim životinjama na imanju.

– Budući da oni nikad ne očiste kanal, ja sam napravio mjesta da to naprave životinje. To se iz godine u godinu zbog nemara urušava – nastavlja Deny, pokazujući nam rupu koja je, kako tvrdi, nastala iz spomenutog razloga. Želio je samo dobro sebi i pomoći svojoj općini u kojoj živi, zbog čega ga se na kraju još i kažnjava, zaključio je. 

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI