ČEKA SE VJEŠTAČENJE Otac koji je uhićen nakon prijetećeg poziva predsjednici ostaje u zatvoru

Hrabra djevočica Vanesa i dalje leži u zagrebačkoj bolnici Rebro


Autor: podravski.hr — 25.02.2018. / 16:01 Aktualno

Majka Kruna s hrabrom djevočicom Vanesom

Dragan Dolenec, otac bolesne djevojčice koji je uhićen nakon prijetećeg poziva uredu hrvatske predsjednice, idući tjedan trebao bi proći psihijatrijsko vještačenje kako bi se ustanovila opravdanost odluke o jednomjesečnom istražnom zatvoru.
Premda je njegov i slučaj njegove bolesne kćeri Vanese (14) digao na noge cijelu Hrvatsku i senzibilizirao sve mjerodavne institucije, rješenje županijskog suca istrage koji je Dolencu na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici odredio zatvor i dalje je na snazi. Kako neslužbeno doznajemo, tako će ostati najmanje dok se ne provede kompletno psihijatrijsko vještačenje jer istražitelji se boje njegovih reakcija na slobodi.
Odvjetnici Dragana Dolenca ovih su dana sucu istrage uputili žalbu na određivanje istražnog zatvora, ali ona još nije razmatrana. Kako se čuje, teško da će se i odlučivati o njoj sve dok se ne provede potrebno vještačenje. Prema zadnjim informacijama, ono bi se moglo obaviti u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj u Zagrebu.
Hrabra djevočica Vanesa i dalje leži u zagrebačkoj bolnici Rebro gdje joj liječnici raznim metodama pokušavaju proširiti mjehur nakon čega bi tek trebala doći na listu čekanja za novi bubreg. Vanesa je naime, rođena bez bubrega, mjehura, debelog crijeva, s dvije maternice i rodnice koje su joj u međuvremenu uklonjene, no kako bi mogla imati donekle normalan život potrebna joj je operacija mjehura i transplantacija bubrega.
Njezina majka Kruna s njome provodi vrijeme u bolnici, dok je otac Dragan, pritisnut bezizlaznom situacijom, odlučio nazvati Ured predsjednice RH, a kad predsjednicu nije mogao dobiti na telefon, tajnici zaprijetio da će “baciti bombu na Rebro, a liječnika zaklati”. Nepromišljena izjava ubrzo ga je stajala slobode.
– Vjerujte mi, suprug je prilično slab i razočaran i nikad takvo nešto ne bi napravio. To je rekao u afektu, a vidite što se odmah dogodilo. Ja svako jutro putujem u Zagreb, dolazim kasno navečer doma i sad sam ostala sama. Nije Dragan ništa loše mislio, niti ozbiljno prijetio, no to se nije tako shvatilo – rekla nam je Kruna Dolenec. (rm, sm)
FOTO: OBITELJSKI ALBUM