Čelnici Živog zida u Koprivnici: Klijentelizam i nepotizam HDZ-a i SDP-a sustavno uništavaju i Podravku

Zalažu se za nove, profitabilne poljoprivredne kulture poput konoplje, batata i ljekovitog bilja


Autor: podravski.hr — 07.06.2018. / 11:02 Aktualno

Ivan Pernar u posjetu farmi muznih krava

Vodstvo Živog zida u srijedu je nenajavljeno boravilo u našoj županiji. Šefa stranke Vilibora Sinčića u društvu saborskih zastupnika Ivana Pernara i Branimira Bunjca ugostio je Zoran Husić, županijski koordinator te stranke.
Kako doznajemo, ekipa je posjetila vinograd Gojka Miloševića u Rečkim goricama kod Koprivnice, u kojem se uzgajaju sorte otporne na bolesti, a prije odlaska iz županije Sinčić i društvo popili su piće u Podravskoj kleti u Koprivnici.
– Izravan povod za naš dolazak je zadnja statistika objavljena o proizvodnji vina i mlijeka, koja govori o sve manjoj domaćoj proizvodnji i sve većem uvozu. Uskoro ćemo lansirati našu kampanju o poljoprivredi i jasno poručiti Vladi da se sustavno provodi loša politika koja uništava domaću proizvodnju – kazao nam je Sinčić.
Dometnuo je kako Živi zid traži da se poticaji daju po proizvedenim količinama, a ne po površini, kao sada. Također se zalažu za nove, profitabilne poljoprivredne kulture poput konoplje, batata i ljekovitog bilja.
Sinčić se osvrnuo i na stanje u lokalnoj prehrambenoj kompaniji.
– Jako je loše da se politika miješa tamo gdje joj nije mjesto. I HDZ i SDP povezani su klijentelizmom, nepotizmom i negativnom selekcijom i zbog toga stradava privatni sektor. Kad bi se temeljitije istražilo što se događalo u Podravki, siguran sam da bi se došlo do stvari koje su nezakonite i, na koncu, nemoralne – ustvrdio je čelnik Živog zida. (hš)

Čelnici Živog zida stižu na Podravkin PRC

U vinogradu s otpornim sortama vinove loze

Na kraju posjeta popili su piće u Podravskoj kleti

FOTO: ŽIVI ZID, HRVOJE ŠLABEK