Čelnik Ottove kućice oslobođen krivnje da je varao na čipiranju pasa

Ratimir Juršetić (58), voditelj skloništa za napuštene pse Ottova kućica te Veterinarska stanica Koprivnica nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici oslobođeni su krivnje zbog pronevjere, krivotvorenja dokumenta i prijevare u gospodarskom poslovanju tog skloništa za pse.

Tužitelji su još 2017. godine protiv Juršetića i Veterinarske stanice podignuli optužnicu kojom tvrde kako su oštetili Grad Koprivnicu za nešto više od 20.000 kuna te da je Juršetić za sebe zadržao gotovo 3000 kuna. U optužnici se tvrdi kako je Juršetić kao voditelj Ottove kućice koja posluje u sastavu Veterinarske stanice Koprivnica u računovodstvo dostavljao podatke o većem broju od stvarno ulovljenih i mikročipiranih pasa i da je na temelju takvih neistinitih podataka dostavili račune Gradu Koprivnici za 123 psa, dvostruko više nego što su ih stvarno čipirali.

Tako je Juršetić, tvrde tužitelji optužnicom, oštetio Grad Koprivnicu za 20.691 kunu za koliko se nezakonito okoristila Veterinarska stanica Koprivnica. Osim toga, Juršetić se optužnicom tereti da je neovlašteno uzeo za sebe i zadržao 2898 kuna tako da je prilikom udomljavanja pasa iz Ottove kućice posredstvom Udruge za zaštitu životinja Argus uz Koprivnice i njemačke udruge za zaštitu životinja Fellkinder in Not izdao i naplatio od Argusa račune koje nije dostavio računovodstvu Veterinarske stanice, a novac po tim računima je zadržavao za sebe. Dio je uplaćenog novca, tvrdi se optužnicom, predao u računovodstvo Veterinarske stanice Koprivnica, a dio je zadržao za sebe. 

Nakon nepravomoćne presude koju je 30. travnja ove godine donijela sutkinja koprivničkog Općinskog suda Vesna Piškorec Kuzmić, tužitelji su objavili kako su uložili žalbu na presudu tako da će o svemu uskoro odlučivati Županijski sud. 

U žalbi je predloženo da se presuda Općinskog suda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje i novu zakonom utemeljenu odluku.

–  Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv takve presude jer smatra da se ona temelji na pogrešno utvrđenim činjenicama. Prema stavu državnog odvjetništva, u postupku je na potpun i nedvojben način, na temelju činjenica koje su utvrđene provedenim dokazima, prvenstveno vještačenjem financijskog vještaka i iskazima svjedoka, utvrđeno da je okrivljenik, kao voditelj skloništa za pse, dostavljao podatke koji nisu odgovarali podacima o stvarno obavljenom poslu i time ishodio da Grad Koprivnica plati okrivljenom društvu veći iznos od stvarne vrijednosti obavljenog posla, kao i da si je prisvojio novac društva – priopćili su tužitelji nakon što su podnijeli žalbu na presudu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI