Centar kompetencija: Nove učionice i praktikumi do kraja godine

U Strukovnoj školi Đurđevac u tijeku su radovi izgradnje županijskog Centra kompetentnosti. Radovi su vrijedni 8,6 milijuna kuna, a školska zgrada bit će proširena za novih 800 četvornih metara. Nove učionice, praktikum i kabineti grade se i u prizemlju i na katu, a plan je da svi radovi završe do kraja ove godine. Na dijelu krovišta bit će postavljena i solarna elektrana.

Ciljevi projekta Centra kompetentnosti su motivacija mladih za upis strukovnih zanimanja koja su trenutno najpotrebnija na tržištu rada te povezivanje obrazovanja s gospodarstvom.

U Centru će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja.

– Ono što nam se činilo nevjerojatno prije nekoliko godina sada se ostvaruje i to je dokaz da ako imamo zajedničke ciljeve, mnogo toga možemo napraviti. Kroz Centar kompetentnosti strukovno obrazovanje želimo podići na višu razinu jer se taj segment sve više prepoznaje kao izuzetno važan za gospodarstvo – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI