Centrum Mundi jači od korone: Ludbrežani ugostili 170 trkača

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poznata ludbreška utrka ‘Centrum mundi’ koja se tradicionalno održava za Dan grada u ožujku izvanredno je ove godine održana protekle subote, 18. srpnja. Korona virus pomaknuo je gotovo sve događaje pa tako i utrku koja se trči kroz centar Ludbrega i to u dvije kategorije.

Rekreativci i građani trčali su krug od 2,5 kilometara, dok su oni ‘spremniji’ trčali 10 kilometara, odnosno četiri kruga, a taj rezultat boduje se za Kup sjeverozapadne Hrvatske.

– Stigli su nam trkači iz cijele zemlje, interes svakako postoji što pokazuje i činjenica da je u utrci sudjelovalo 168 trkača što je lijepa brojka. Nadam se da su ljudi zadovoljni s utrkom, ona nije zahtjevna jer se trči po ravnom terenu. Ponosni smo što imamo sve generacije, a ostaje mali žal što ove godine ne sudjeluju učenici osnovne škole što je bilo nemoguće organizirati zbog situacije i termina. Nadamo se da se iduće godine vraćamo u ožujski termin kada se slavi i Dan grada jer tradicija nalaže da se utrka tada i održava – rekao nam je organizator i ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak Branko Dijanošić.

Rezultati na 10 km muškarci: Alen Čretni (34:40, AK Zabok), Neven Jurković (35:16, TK Ivančica), Alen Maltar (35:38, Kkotoripski begači)

Rezultati na 10 km žene: Paula Šimunčić (39:41, AK Varaždin), Nada Siladin (40:41), Diana Lesar (44:50, Cheerleaders Livi).

Rezultati na 2,5 km muškarci: Albert Rušak (8:02), Benjamin Radetić (8:03), Igor Begović (8:03, IND)

Rezultati na 2,5 km žene: Dora Kovačić (9:36), Sanja Modrić (9:59), Martina Jankulija (10:06, USR Sport za sve Mala Subotica)


FOTO Dražen Vađunec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI