CENZURA OPĆINSKIH NOVINA Načelnik potrošio čak 30.000 kn jer mu se nije svidjela 3. stranica

Čelnik Molvi najprije je zabranio distribuciju tisuću primjeraka zbog 'oporbenjačke' treće stranice u općinskom glasilu, a potom je taj sadržaj izmijenio pa platio novo tiskanje biltena


Autor: podravski.hr — 16.01.2013. / 8:15 Aktualno

MOLVE – Pod okriljem noći djelatnici Selskog komunalnog društva od kuće do kuće po cijeloj općini Molve distribuirali su cenzurirani primjerak Molvarskog Meljina, službenog biltena Općine Molve. Načelnik Stjepan Fosić (HDZ) zabranio je prvu verziju zbog sporne 3. stranice u kojoj su navedeni oporbeni amandmani na ovogodišnji proračun koji nisu usvojeni.
proracun 3 str
Ta politička igra porezne obveznike u Molvama navodno je stajala čak 30.000 kuna koliko stoji tiskanje tisuću primjeraka, doznali smo od izvora iz Općine.
– Načelnika Fosića najviše je smetalo to što su na spornoj trećoj stranici bili objavljeni amandmani HDS-a i HSS-a koje Općinsko vijeće nije prihvatilo unatoč činjenici da novca na računu ima. Prosudite sami je li nužno za nepostojeću poduzetničku zonu Molve-Istok izdvojiti 480.000 kuna, a na tom području zemlja je jedino u vlasništvu Marijana Jakovića, predsjednika Općinskog vijeća. Također, predloženo je da se smanje sredstva za NK Mladost Molve s 420.000 na 200.000 kuna što bi bilo i više nego dovoljno s obzirom da se klub natječe u Prvoj županijskoj ligi gdje klubovi od općina dobivaju u prosjeku do 50.000 kuna – rekao je Zdravko Ivančan, šef općinskog HSS-a.
Unatoč našim nastojanjima, molvarski načelnik nije odgovorio na naše upite o skandalu sa službenim općinskim glasilom.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ