Cervantes u Koprivnici: Danas “Mali Don Kiho” u Domoljubu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ove godine smo trebali uživati u  šestom po redu festivalu Jaje, no zbog pandemije Covida-19 festival dobiva svoju malu verziju.

-Svjetski dan jaja obilježit će se premijerom „Mali vitez Don Kiho i štitonoša Sancho“. Predstava je nastala zajedničkim snagama koprivničkog kazališta Oberon i osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića – navode u Gradu.

Predstava će se održati u dvorani Domoljub, danas 9. listopada 2020. u 18 sati.

Kazališni tekst za djecu nastao je po predlošku slavnog romana Miguela de Cervantesa, a sam roman govori o ostarjelom vitezu koji živi u svijetu viteških romana i odlazi u svijet kako bi ga učinio boljim, spasio djevu, a sa sobom vodi svog slugu Sanchu.

Predstava govori o dječaku Prosperu kojeg je utjelovio Gordan Marijanović i djevojčici Mirandi koju igra Antonija Mrkonjić. Dječak je zatvoren u svoj svijet te otkriva roman o vitezu tužnog lica i na svoj tavan poziva Mirandu, svog jedinog prijatelja. Djeca se igraju viteza i sluge stvarajući svoj svijet iz mašte u kojem se osjećaju sigurno.

Režiju potpisuje Damir Mađarić, scenografiju Marta Crnobrnja, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu Gordana i Miroslav Evačić.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

U dvije godine pregršt aktivnosti

Koprivnička udruga FUNK, odnosno forum udruga nezavisne kulture koji se sastoji od pet udruga, u srijedu je na završnoj konferenciji predstavila aktivnosti i programe koje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI