Cestovni most je opasan, posebno za pješake i bicikliste: Sad imaju alternativu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pješački most na ulazu u Koprivničke Brege od strane Koprivnice u funkciji je otprije nekoliko dana. Kako nam je objasnio Mario Hudić, načelnik Općine, ovo je veliko olakšanje za pješake i bicikliste koji su do sada koristili uski cestovni most koji je zbog svojeg položaja često puta bio poprište prometnih nesreća, a i ovako je predstavljao opasnost za bicikliste i pješake.

– Najvažnije je da je ovaj pješački most odmaknut od cestovnog prometa. Radovi su gotovi, sa svake strane mosta nastavlja se pješačka staza, s jedne strane do željezničke postaje u Bregima, a s druge strane do granice naselja s gradom Koprivnicom. Obećali su nam u Gradu da će ove godine spojiti pješačku stazu iz Miklinovca s našom tako da naši mještani mogu sigurno doći do grada i obrnuto po stazi. Vjerujem da će se to i ostvariti jer se radi o nekih 300-tinjak metara, što nije puno – kazao je načelnik Hudić.

Stanko Goričanec kaže kako je jedva dočekao most jer je biciklom bilo nezgodno prometovati po starom mostu.

– Ovo je sad jako dobro jer tuda vozila jure i nije mi baš bilo ugodno. Često ovuda idem biciklom, ili na polje ili u Koprivnicu tako da je most baš dobra stvar – veli Stanko.

Most je koštao 830.000 kuna. Općina je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila 250.000 kuna, a ostatak su pokrili sami.

– Ovim mostom spojili smo staze duž glavne ceste u Koprivničkim Bregima, tako da sada imamo oko 3,5 kilometara staze – rekao je načelnik Hudić i najavio kako će se i dalje raditi na izgradnji staza u Koprivničkim Bregima i Glogovcu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI