ČETIRI ASA Krstanoviću, Plantaku i Menalu u Slavenu se pridružio još jedan poznati nogometaš

Čanađija je četvrto zimsko pojačanje kluba iz Miškinine, stigli su Krstanović, Plantak i Menalo


Autor: podravski.hr — 06.02.2019. / 14:38 Sport

NK Slaven Belupo / Dario Čanađija u plavim bojama

Dva milijuna kuna dobio je Slaven Belupo, prema Transfermarktu, od prodaje Darija Čanađije u NK Rijeku. Bila je to 2014. godina, a Dario je tek navršio 20 godina i bio jedan od perspektivnijim mladih nogometaša u državi. Pet godina kasnije, ovaj rođeni Bjelovarčanin koji je iz Vartekove omladinske škole došao u juniore Slaven Belupa vraća se kući. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Nogometni klub iz Miškinine objavio je danas vijest kako će Čanađija Rijekin bijeli zamijeniti Slavenovim plavim dresom. U međuvremenu Dario se može pohvaliti i hrvatskim prvenstvom s Rijekom (2017) i slovenskim s Olimpijom (2018, posudba) kao i nacionalnim kupovima za iste momčadi. Jedno vrijeme, 2016., proveo je čak na posudbi u talijanskoj Speziji.

– Svjestan sam da rezultatski trenutno nije bajna situacija, ali vidio sam kroz utakmice, posebno na onoj prije tjedan dana (Slaven – Rijeka, op.a.) da imamo (Slaven) kvalitetnu ekipu koja ne zaslužuje trenutno mjesto na ljestvici već puno više. Uvjeren sam da ćemo već od subote krenuti s pobjedama i tako prekinuti ovaj niz remija – rekao je po dolasku Dario Čanađija, vezni igrač koji je posljednje dvije utakmice za Rijeku bio u prvih 11, što je posebno iznenadilo tamošnje navijače s obzirom na posljednju vijest o povratku u Koprivnicu.

Čanađija je, dodajmo, uz kapetana Delića jedini Slavenaš koji je na vlastitoj koži osjetio europsku sezonu i svjedok je povjesne utakmice s Athletic Bilbaom (2012.) i pobjede na koprivničkom stadionu 2:1. “Presretan sam što sam ponovno doma. Moja karijera je počela sa Slaven Belupom, na ovom stadionu i sigurno je da me za ovaj klub i grad veže posebna emocija”, dodaje on.

NK Slaven Belupo / Ivan Krstanović veteran je hrvatskog nogometa

A Čanađija je četvrto zimsko pojačanje kluba iz Miškinine. Iz Lokomotive je stigao veteran Ivan Krstanović (36), popularni Lord, gospodar kaznenog prostora i kaznenih udaraca. Njegov gol Istri u posljednjem prvoligaškom kolu donio nam je remi. Iz Dinama su stigla dva pojačanja. Mladi BiH reprezentativac, krilni napadač Luka Menalo koji je na posudbi, u prvim minutama nastupa već je asistirao Krstanoviću. Veznjak Karlo Plantak za minute mora izboriti u jakoj konkurenciji. (ib)

Navijači će na Apašu uskoro gledati i Čanađiju / Arhiva

FOTO: NK Slaven Belupo