Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ciglar: Akt koji sam dobio za izradu stvarno ima specifičnu „žabu“

Dragutin Ciglar – Lao, poznati koprivnički umjetnik, nije ni slutio da će mu izrada skulpture ženskog akta ponovno dobro pokrenuti posao. Naime, jedan muškarac odlučio je od Ciglara zatražiti da izradi ženski akt njegove ljubavnice, a kad je popularni Lao krenuo s poslom i objavio prve fotografije svog djela, krenula je i pomama za takvim skulpturama.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Skulptura je dobila nadimak Munja zbog tetovaže iznad međunožja i mogu reći da sam iznenađen kako je vrlo brzo postala popularna. Čim sam objavio prvu fazu rada na skulpturi, krenuli su upiti za izradu novih pa sam zahvalan Munji jer je moj posao opet tražen – kaže Dragutin Ciglar – Lao.

Posebnu pozornost privuklo je međunožje Munje koje je, otkriva nam Ciglar, i u stvarnosti specifično.

– Akt koji sam dobio za izradu stvarno ima specifičnu „žabu“. Čak je i ona prvo ostala malo začuđena zašto joj je „žaba“ tako velika, no objasnio sam joj da je skulptura rađena na osnovu akta. Nakon objašnjenja mi je rekla da ona zapravo svom ljubavniku govori da je njena „žaba“ poput Sueskog kanala, tako monumentalna, a ujedno i uska – priča nam kroz smijeh Dragutin Ciglar – Lao.

Izrada Munje u završnoj je fazi, kao i još jednog ženskog akta koji je naručen zahvaljujući njoj. Već sad, kaže Ciglar, postoji veliki interes da nastavi izrađivati skulpture ženskog akta. Munja će, dodaje Ciglar, i po želji naručitelja biti izlivena u broncu.  

– Prije su mi glavne narudžbe bile vezane uz izradu svetaca. Očito se trendovi znatno mijenjaju i sad primat preuzima ženski akt. Bilo kako bilo, najvažnije je da umjetnost živi i da i mi umjetnici imamo posla – zaključio je Dragutin Ciglar – Lao.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

uredili postojeće Eko kompostište i dovezli 1 tonu komposta DomKo

FOTO Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša na EKO vrtovima

CAREVDAR

Pijani vozač pokupio prometni znak, zabio se u ogradu i završio na boku

PRIVREMENO RJEŠENJE

Na stazi u Mažuranićevoj stvorile se rupe, sanirali ih nakon nekoliko dana

U TIJEKU JE GRADSKO VIJEĆE

Jakšić: Sva djeca će biti upisana u vrtiće najesen, u pripremi i dva nova vrtića

MANIJAK

Uhvatila ga prometna kamera: U tri ujutro projurio kroz Kalinovac 177 na sat!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI