Cilj Vlade: Financijski stimulirati poslodavce da ne otpuštaju radnike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović uoči sastanka u Vladi oko gospodarske situacije najavio je da će Vlada i financijski stimulirati poslodavce da zadrže radnike. Kaže da rade na mjerama koje će sutra predstaviti na Vladi.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kaže kako im je cilj očuvanje radnih mjesta. U ovom trenutku ne vide odljev iz aktivne radne snage.

– Možemo očekivati i pripremati se za takav scenarij, pogotovo u najizloženijim sektorima. Najavio je mjere koje obuhvaćaju čitav niz formalno-pravnih akata za očuvanje radnih mjesta. Kaže da će ići s vrlo direktnim mjerama koje će brzo provesti i očekuje već sljedeći tjedan provođenje tih mjera. Cilj nam je formirati mjeru u kojoj ćemo financijski stimulirati poslodavce da ne otpuštaju radnike i da im pomognemo prebroditi period na način da snosimo dio troška – istaknuo je ministar.

Ministar Aladrović kaže da su u turizmu dosta ugroženi pa će kroz mjere aktivnog zapošljavanja i još neke pokušati omogućiti da oko 5000 ljudi ostane poslodavcima na raspolaganju, a čine sve da minimum zaposlenosti održe na sadašnjim razinama.

Tekst N1 Hrvatska

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI