Čini se kako će u našem gradu vanjski bazeni biti brzo gotovi: Uskoro stiže građevinska…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska uprava kreće u realizaciju dugo očekivanog i najavljivanog kompleksa gradskog kupališta, koje će se nalaziti ispod objekta Črn-bel.

Sve to je dokaz da u Gradu Ludbregu ozbiljno misle s brojnim projektima razvoja turizma. U Gradu uskoro očekuju predaju dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole, a sam projekt odnosi se na uređenje i opremanje vanjskog bazena te postavljanje pratećih sadržaja radi izgradnje potpuno opremljenog kupališta. 

Lokacija budućih bazena

– Bazen će biti izgrađen na lokaciji podno Črn-bela. Važnost projekta proizlazi iz povećanja razine i broja novih društvenih usluga za sve dobne i društvene skupine, koje će pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu – rekao je Dubravko Bilić, gradonačelnik.

Ovaj hvalevrijedan projekt imat će dvije etape gradnje. U prvoj će se graditi popratna zgrada, a drugoj i sam bazen s popratnim sadržajima. Bazen će imati tri različite dubine, a u Gradu se nadaju kako će se, osim za sve građane, koristiti za treninge, natjecanja i slično.

Dubravko Bilić, gradonačelnik

– Predviđene etape izgradnje kompleksa kupališta su izgradnja i opremanje servisne zgrade i jedne velike jedinstvene vodene površine dubine od 0,00 do 2,00m s pratećim plohama za sunčanje te zelenilom te manjeg bazena za djecu. Planirana vodena površina bit će podijeljena na tri dijela različite dubine, gdje će prvi dio biti koncipiran kao plićak, drugi dio bit će dubine do 1,40 m, a treći dio bit će bazen duljine 25 metara i dubine do 2,00 m s pet plivačkih staza u kojem će se moći održavati treninzi, škole plivanja i natjecanja – rekli su u Gradu Ludbregu.

Što se tiče samog financiranja, u tijeku je izrada troškovnika, a tada će se razmišljati na koji će se način realizirati sam projekt.

FOTO Ivana Dežić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI