Cirkus na Strossu: Dođite vidjeti što rade! Pa to nije normalno

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dođite ovo vidjeti, to nije normalno! Teški bageri kopaju po Strossmayerovu trgu i sumanuto ruše. Ljudi su se okupili i gledaju u čudu – glasio je poziv koji smo u redakciju primili u ponedjeljak.

Toga dana ponovno su počeli radovi na uređenju već famoznih gredica na Strossu, koje su konzervatori bili zaustavili početkom ožujka. U utorak smo svjedočili tome kako se građani zastavljaju na trgu, ljubopitljivo promatraju užurbane radove i komentiraju nastalu situaciju u stilu „kaj sad pak to delaju“.


U utorak smo svjedočili tome kako se građani zastavljaju na trgu

U međuvremenu je čitava priča o preuređenju Strossmayerova trga poprimila obrise prvorazredne političke teme.

Poznati fakti su sljedeći. U veljači su djelatnici Komunalnog poduzeća, prema nalogu gradske vlasti, počeli podizati gredice za 20-ak centimetara uz obrazloženje kako dotadašnja količina zemlje nije bila dovoljna da bi uspijevalo ukrasno bilje.

No, kako se, s jedne strane, radi o zaštićenoj jezgri, a s druge o autorskom projektu uređenja Strossa, koji je potpisao tim na čelu s arhitekticom Irenom Jurin, mjerodavni Konzervatorski odjel u Bjelovaru zaustavio je radove jer nisu imali njihovo odobrenje. Nakon što su stručnjaci odredili da se gredice imaju produbljivati, a ne podizati, radovi su nastavljeni.


Radovi će stajati oko 20.000 kuna

– Nezamislivo je da se u centru grada izvode radovi bez potrebnih dozvola, a još k tome da ih naruči Grad. Tražimo da se jasno odgovori koliko će građani platiti nepromišljenost gradonačelnika – poručili su oporbeni HDS-ovci.

Gradsku upravu zamolili smo da odgovori na pitanje koliko će poskupjeti uređenje gredica zbog promjene plana.

– Radovi će stajati oko 20.000 kuna. S obzirom na to da su prvobitni radovi zaustavljeni u početku te da je došlo do promjene vrste radova, ukupna planirana cijena bit će približno ista. Stvarni obračun će, naravno, biti prema izvedenoj količini. Uređenje bi trebalo biti dovršeno 12. travnja – glasio je odgovor.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI