Članovi Udruge slijepih okušali se u ribolovu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članovi Kluba muškaraca Udruge slijepih naše županije uživali su u prirodi i prekrasnom danu s domaćinima iz Športskog ribolovnog kuba Đelekovec.

– Aktivnost ‘Ribanje i ribarsko prigovaranje’ provodi Udruga u okviru projekta Snažniji u zajednici u sklopu kojeg su članovi imali priliku okušati se u vještinama rekreacijskog ribolova – istaknuli su iz Udruge. 

Ribolov se odvijao na način da je svaki slijepi član radio u paru s videćim ribičem.

– Ribolov za slijepe osobe donosi dobrobiti kroz više dimenzija. To je jednostavna aktivnost u kojoj se razvija fina motorika, motorika ruku, imaju priliku naučiti na koji način prilagoditi vlastite radnje drugima, kao i kako koristiti osjetila poput opipa ili sluha. Ovakve aktivnosti i sadržaj članovima donose niz koristi, a prije svega socijalne, koje pojedincu mnogo znače – rekli su.

Nakon ribolova članovi Udruge nastavili su druženje s članovima Športskog ribolovnog kluba iz Đelekovca. Snažniji u zajednici projekt je financiran sredstvima Grada Koprivnice i naše Županije, a odobrena su sredstva od tri tisuće kuna.

FOTO Udruga slijepih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI