Članovi Udruge slijepih okušali se u ribolovu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članovi Kluba muškaraca Udruge slijepih naše županije uživali su u prirodi i prekrasnom danu s domaćinima iz Športskog ribolovnog kuba Đelekovec.

– Aktivnost ‘Ribanje i ribarsko prigovaranje’ provodi Udruga u okviru projekta Snažniji u zajednici u sklopu kojeg su članovi imali priliku okušati se u vještinama rekreacijskog ribolova – istaknuli su iz Udruge. 

Ribolov se odvijao na način da je svaki slijepi član radio u paru s videćim ribičem.

– Ribolov za slijepe osobe donosi dobrobiti kroz više dimenzija. To je jednostavna aktivnost u kojoj se razvija fina motorika, motorika ruku, imaju priliku naučiti na koji način prilagoditi vlastite radnje drugima, kao i kako koristiti osjetila poput opipa ili sluha. Ovakve aktivnosti i sadržaj članovima donose niz koristi, a prije svega socijalne, koje pojedincu mnogo znače – rekli su.

Nakon ribolova članovi Udruge nastavili su druženje s članovima Športskog ribolovnog kluba iz Đelekovca. Snažniji u zajednici projekt je financiran sredstvima Grada Koprivnice i naše Županije, a odobrena su sredstva od tri tisuće kuna.

FOTO Udruga slijepih

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI