Climathon 2020. Križevci: Lepi dečki i Go Green imali su najbolje osmišljen projekt

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Konferencija Climathon Križevci  službeno je završio uz timsko prezentiranje ideja članovima žirija. Podsjećamo, Climathon je globalni pokret gradova koji klimatske promjene vide kao priliku za povezivanje, okupljanje i suradnju gradova i građana, istraživača, studenata, dizajnera, programera, kreativaca i poduzetnika oko inovacija i kreativnih rješenja kojima se ublažavaju izazovi klimatskih promjena u gradu.

Pobjednik izazova „Sudjeluj!Križevci- Consul kao platforma aktivnog građanstva“ je tim „Lepi dečki“ koji je osmislio Eko Hub za osnaživanje ekološke poljoprivrede kroz educiranje i pomoć lokalnim poljoprivrednicima pri prelasku na ekološku proizvodnju. Članovi tima su Nikola Poharc, Ivan Lukačić i Pavao Knezić, studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima. Pobjednik izazova „Lokalna valuta za kružnu ekonomiju“ je tim „Go Green!“ koji je osmislio Križ-coin, lokalnu valutu koja bi osnažila zajednicu i pripomogla jačanju kružne ekonomije.

Članice tima su Iva Karas, Patricija Ban, Lara Botković i Lorena Botković, studentice Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Oba tima su osvojila edukativno mentoriranje u Križevačkom poduzetničkom centru i tvrtki CARIGRAD uz poklon paket i intervju za portal Križevci.info gdje će svoju ideju pobliže predstaviti čitateljima.

Organizatori ovog događaja bili su Grad Križevci, Zelena Energetska Zadruga, Zadruga KLIK, Križevačka udruga mladih te udruga P.O.I.N.T. pod medijskim pokroviteljstvom portala Križevci.info. Sponzoriraju ga Križevački poduzetnički centar i CARIGRAD j.d.o.o.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI