Čovjek kojem je krim-policajac ukrao novac opet ima problema. Upravo mu je u kuću stigla policija

Stigao je poziv: Ja sam iz banke, poslat ću nekoga po vaš novac...


Autor: podravski.hr — 17.03.2018. / 16:07 Crna kronika

Policijsko vozilo pred kućom Mije Gerića

Koprivničanac Mijo Gerić (74) danas je ponovno prijavio policiji da ga je zvala ženska osoba predstavljajući se kao službenica Podravske banke te ga kao klijenta obavijestila da mora provjeriti novčanice koje ima kod kuće pa će nekog poslati po novac, doznali smo neslužbeno u policiji.
Poslijepodne su djelatnici policije došli k Miji kako bi uzeli njegovu izjavu, a službeno vozilo snimili smo pred njegovom kućom.
Mijo je istovjetan poziv primio 8. ožujka te je također obavijestio policiju sumnjajući da se radi o pokušaju prijevare, za kakve je čuo. Tada je k njemu došao 38-godišnji policajac pozvavši ga da skupa odu k teleoperateru po ispis poziva.

Nesretni Mijo Gerić ispred kuće s našom novinarkom

Prije no što su krenuli, Mijo je policajcu pokazao novac koji je držao u kući, a prema njegovoj procjeni radilo se o blizu 200.000 kuna. Novinarima Podravskog lista ispričao je kako se otišao obuti, a kad se vratio, primijetio je da je jedan omot u kojem je bio novac olabavljen. Policajcu se nije usudio ništa reći, a kad se vratio kući, vidio je kako mu nedostaje 13 novčanica od 500 kuna i jedna od 500 eura.
Nakon njegove prijave policija je uhitila svog službenika, koji je nakon ispitivanja suspendiran, kazneno prijavljen i pušten na slobodu.
Čini se da uporna prevarantica “na piku” i dalje ima Miju i jako se želi domoći njegove ušteđevine. (ke, hš)
FOTO: KARLO EISENBEISSER